Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Gmail ska få mer interaktiv e-post

Genom att använda tekniken AMP ska e-postmeddelanden i Gmail kunna bete sig mer som riktiga webbsidor än statisk e-post.

När Gmail lanserades var det nydanande vad det gällde att erbjuda stort lagringsutrymme för webbaserade e-posttjänster, och över tid har gränssnittet blivit mer modernt och dynamiskt. De e-postmeddelanden som kan skickas och tas emot via tjänsten har dock varit tämligen statiska, men nu ska detta ändras i och med att tjänsten får stöd för något som kallas AMP.

AMP är ett projekt och teknisk lösning som gör att webbsidor och annonser kan laddas snabbt och effektivt, vilket blivit allt mer intressant i takt med att webbsidor och tillhörande annonser började laddas med mobiltelefoners mer begränsade resurser. Nu skriver Google i ett blogginlägg att tekniken ska användas för att göra innehållet i e-postmeddelanden mer interaktiva i Gmail-tjänsten.

Fördelarna med detta ska vara flera. Dels ska innehållet i ett e-postmeddelande bli mer likt en komplett webbplats, vilket exempelvis skulle låta användaren boka en resa och shoppa i en webbshop direkt från ett e-postmeddelande utan att lämna inkorgen. Ett annat exempel är att du kan fortsätta utforska en butik i e-postmeddelandet där du klickat på aktiveringslänken för ditt nyregistrerade konto.

Att e-posten blir mer dynamisk ska också ha fördelar i att innehållet ska kunna hållas uppdaterat. Om du får e-postbekräftelse om en bokning eller schema för en större tillställning ska innehållet i meddelandet kunna uppdateras över internet så att det motsvarar den uppdaterade informationen på tillhörande webbplats. Det skulle i så fall undanröja inaktuell information i gamla e-postmeddelanden, för de företag som väljer att anamma tekniken så klart.

Föga förvånande är detta en teknik som ska användas för Googles egna webbtjänster, exempelvis Google Docs. Tidigare har deltagare i ett gruppsamarbete runt ett dokument fått separata meddelanden när nya kommentarer tillkommit. Med den nya AMP-utrustade inkorgen ska nya kommentarer dynamiskt läggas till i ett första meddelande för konversationen runt ett visst dokument.

Den dynamiska inkorgen ska börja rulla ut till användare på webben idag, och stöd i den mobila Gmail-appen ska tillkomma inom kort. Den som använder ett företagsinriktat G Suite-konto ska kunna aktivera stöd för detta i administrations-konsolen för kontot inom de kommande dagarna.

Källa: Google-bloggen The Keyword

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.