Nästa Iphone sägs kunna ladda Airpods

Höstens Iphone-modeller påstås kunna ladda användarens Airpods, precis som Samsung nyligen visade upp med Galaxy 10-telefonerna.

En rapport från japanska Macotakara säger sig ha information om höstens Iphone-modeller. En del tror att telefonerna kommer att kallas Iphone 11, men hur Apple tänkt följa upp namnen på förra höstens Iphone XS och XS Max är inte känt.

Höstens Iphone-modeller sägs få stöd för tvåvägs trådlös laddning, det vill säga användare kommer att både kunna ladda telefonen trådlöst, men också använda telefonen som en trådlös laddare för både Airpods och Apple Watch. Funktionen finns i Samsungs Galaxy S10-telefoner som kan ladda företagets Galaxy Buds och deras smarta klockor.

Intressant nog skulle det här innebära att nästa generation av Apple Watch får stöd för Qi-standarden, till skillnad från idag där klockorna använder en proprietär Apple-lösning.

Macotakara skriver också att de nya Iphone-modellerna ska få adaptern för USB-C till Lightning medföljande i lådan vid köpet, så att den inte behövs köpas separat. Laddaren sägs också bli uppgraderad till en 18 watts version. I dagsläget nöjer sig Apple med att skicka med 5 watts-laddare och en sladd med USB-A med sina telefoner. De nya telefonerna kommer dock behålla Lightning-porten, enligt rapporten, så det är endast adaptern för USB-C som tillkommer.

Källa: Macotakara (japansk sida, Google-översatt)

Kommentarer
18 svar

Denna vecka riktar vi fokus på Apples mjukvara och drömmer om vad iOS 14 och iPadOS 14 kan tänkas innehålla.

Apple släppte idag en ny betaversion av iOS till utvecklare och i den ligger lite spår om en trevlig funktion som gör att vi blir mindre beroende av en dator om våra enheter skulle strula.

Idag höll Apple bolagsstämma där de pratade om Corona-viruset, miljön och det kommande iPadOS.

RTRO Camera är appen för dig som vill dela lite mer retro-feeling i dina sociala medie-kretsar.

Väntan är äntligen över för alla som har en Smart Indoor Camera från Netatmo för idag lanserar de HomeKit Secure Video.

Hur många gånger har man inte suttit och scrollat genom Netflix tiden motsvarande en mastodontfilm bara för att hitta det man vill se? Nu gör Netflix det enklare genom att införa en Topp tio-lista för landet du befinner dig i.