Nästa Iphone sägs kunna ladda Airpods

Höstens Iphone-modeller påstås kunna ladda användarens Airpods, precis som Samsung nyligen visade upp med Galaxy 10-telefonerna.

En rapport från japanska Macotakara säger sig ha information om höstens Iphone-modeller. En del tror att telefonerna kommer att kallas Iphone 11, men hur Apple tänkt följa upp namnen på förra höstens Iphone XS och XS Max är inte känt.

Höstens Iphone-modeller sägs få stöd för tvåvägs trådlös laddning, det vill säga användare kommer att både kunna ladda telefonen trådlöst, men också använda telefonen som en trådlös laddare för både Airpods och Apple Watch. Funktionen finns i Samsungs Galaxy S10-telefoner som kan ladda företagets Galaxy Buds och deras smarta klockor.

Intressant nog skulle det här innebära att nästa generation av Apple Watch får stöd för Qi-standarden, till skillnad från idag där klockorna använder en proprietär Apple-lösning.

Macotakara skriver också att de nya Iphone-modellerna ska få adaptern för USB-C till Lightning medföljande i lådan vid köpet, så att den inte behövs köpas separat. Laddaren sägs också bli uppgraderad till en 18 watts version. I dagsläget nöjer sig Apple med att skicka med 5 watts-laddare och en sladd med USB-A med sina telefoner. De nya telefonerna kommer dock behålla Lightning-porten, enligt rapporten, så det är endast adaptern för USB-C som tillkommer.

Källa: Macotakara (japansk sida, Google-översatt)

Kommentarer
18 svar

Att varenda människa går runt med en kamera i fickan är lika vanligt som att sätta på sig underkläder på morgonen, men hur många har en kamera runt handleden?

För ett par veckor sedan gick det rykten att Apple var intresserade att köpa bolaget Drive.ai och nu visar det sig att ryktena stämde.

Mophie som är kända för sina powerbanks har nu lanserat en helt ny produkt som bolaget kallar Powerstation Hub.

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE