Här är Apples film- och tv-tjänst

Efter år av rykten har Apple nu visat sina planer för strömmande film och tv. Allt utgår från en ny version av företagets TV-app och den helt nya tjänsten Apple TV Plus samt paket från olika leverantörer i form av Apple Channels.

Apple har ikväll avtäckt tjänsten Apple Channels. Tanken med tjänsten är att användare bara ska betala för det de vill se, och att allt ska finnas i en enda app, nämligen Apples TV-app. Upplevelsen är också reklamfri, och för hela familjen.

Apple samarbetar med ett stort antal leverantörer, exempelvis Showtime och HBO. Den nya TV-appen innehåller rikligt med tips från Apples redaktörer, och personifieras också utifrån användarens smak.

Den nya versionen av appen och tjänsten Apple Channels kommer i maj. För första gången får även Mac TV-appen, liksom smarta tv-apparater från Samsung, Vizio, LG och Sony. TV-appen kommer också till Roku och Amazon Fire TV.

Apple spar inte på krutet när det gäller sin tv-tjänst, och rullar ut den nya appen till över hundra länder.

Apple TV Plus

Apple presenterar också en helt ny tjänst, i form av Apple TV Plus. Det här är alla originalproduktioner som Apple håller på med kommer att samlas. Med i en video som presenterar tjänsten är filmskapare som Steven Spielberg, JJ Abrams, Sofia Coppola, Ron Howard och M Night Shyamalan. Spielberg överraskar också genom att delta som gäst på scenen, och följs av bland andra Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Jason Momoa som presenterar de olika projekt de är inblandade i.

Apple TV Plus kommer till över hundra länder i höst, med exklusivt innehåll från Apple. Självklart är det reklamfritt, men vad månadskostnaden blir har Apple ännu inte berättat. Detta kommer att meddelas senare under året, när premiären närmar sig.

Kommentarer
35 svar

Att varenda människa går runt med en kamera i fickan är lika vanligt som att sätta på sig underkläder på morgonen, men hur många har en kamera runt handleden?

För ett par veckor sedan gick det rykten att Apple var intresserade att köpa bolaget Drive.ai och nu visar det sig att ryktena stämde.

Mophie som är kända för sina powerbanks har nu lanserat en helt ny produkt som bolaget kallar Powerstation Hub.

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE