Här är Apples film- och tv-tjänst

Efter år av rykten har Apple nu visat sina planer för strömmande film och tv. Allt utgår från en ny version av företagets TV-app och den helt nya tjänsten Apple TV Plus samt paket från olika leverantörer i form av Apple Channels.

Apple har ikväll avtäckt tjänsten Apple Channels. Tanken med tjänsten är att användare bara ska betala för det de vill se, och att allt ska finnas i en enda app, nämligen Apples TV-app. Upplevelsen är också reklamfri, och för hela familjen.

Apple samarbetar med ett stort antal leverantörer, exempelvis Showtime och HBO. Den nya TV-appen innehåller rikligt med tips från Apples redaktörer, och personifieras också utifrån användarens smak.

Den nya versionen av appen och tjänsten Apple Channels kommer i maj. För första gången får även Mac TV-appen, liksom smarta tv-apparater från Samsung, Vizio, LG och Sony. TV-appen kommer också till Roku och Amazon Fire TV.

Apple spar inte på krutet när det gäller sin tv-tjänst, och rullar ut den nya appen till över hundra länder.

Apple TV Plus

Apple presenterar också en helt ny tjänst, i form av Apple TV Plus. Det här är alla originalproduktioner som Apple håller på med kommer att samlas. Med i en video som presenterar tjänsten är filmskapare som Steven Spielberg, JJ Abrams, Sofia Coppola, Ron Howard och M Night Shyamalan. Spielberg överraskar också genom att delta som gäst på scenen, och följs av bland andra Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Jason Momoa som presenterar de olika projekt de är inblandade i.

Apple TV Plus kommer till över hundra länder i höst, med exklusivt innehåll från Apple. Självklart är det reklamfritt, men vad månadskostnaden blir har Apple ännu inte berättat. Detta kommer att meddelas senare under året, när premiären närmar sig.

Kommentarer
35 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!