Här är Apples film- och tv-tjänst

Efter år av rykten har Apple nu visat sina planer för strömmande film och tv. Allt utgår från en ny version av företagets TV-app och den helt nya tjänsten Apple TV Plus samt paket från olika leverantörer i form av Apple Channels.

Apple har ikväll avtäckt tjänsten Apple Channels. Tanken med tjänsten är att användare bara ska betala för det de vill se, och att allt ska finnas i en enda app, nämligen Apples TV-app. Upplevelsen är också reklamfri, och för hela familjen.

Apple samarbetar med ett stort antal leverantörer, exempelvis Showtime och HBO. Den nya TV-appen innehåller rikligt med tips från Apples redaktörer, och personifieras också utifrån användarens smak.

Den nya versionen av appen och tjänsten Apple Channels kommer i maj. För första gången får även Mac TV-appen, liksom smarta tv-apparater från Samsung, Vizio, LG och Sony. TV-appen kommer också till Roku och Amazon Fire TV.

Apple spar inte på krutet när det gäller sin tv-tjänst, och rullar ut den nya appen till över hundra länder.

Apple TV Plus

Apple presenterar också en helt ny tjänst, i form av Apple TV Plus. Det här är alla originalproduktioner som Apple håller på med kommer att samlas. Med i en video som presenterar tjänsten är filmskapare som Steven Spielberg, JJ Abrams, Sofia Coppola, Ron Howard och M Night Shyamalan. Spielberg överraskar också genom att delta som gäst på scenen, och följs av bland andra Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Jason Momoa som presenterar de olika projekt de är inblandade i.

Apple TV Plus kommer till över hundra länder i höst, med exklusivt innehåll från Apple. Självklart är det reklamfritt, men vad månadskostnaden blir har Apple ännu inte berättat. Detta kommer att meddelas senare under året, när premiären närmar sig.

Kommentarer
35 svar

I den senaste betan som Apple släppt av macOS Catalina 10.15.4 så har Apple Music äntligen fått stöd för låttexter.

Microsoft har nu valt att samla Word, Excel och Powerpoint i en app istället för att vi ska ha flera olika på telefonen.

Minns ni Nintendos populära spelenhet Game Boy? Nu har Elago släppt ett skal så du kan få ditt AirPods-fodral att se ut som den gamla klassikern.

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

MacStories egna Federico Viticci har upptäckt att man nu kan få fram alternativa albumversioner i Apple Music, något Apple har lånat direkt från Beats.

Apple Music är en av Apples flera prenumerationstjänster och har blivit en viktig inkomstkälla för företaget. Deras största konkurrent är Spotify och det här med färdigkurerade spellistor gillar de båda.