Apple släpper eget kreditkort

En av Apples nya tjänster är ett eget kreditkort, som kallas Apple Card.

Apple Card är ett nytt kreditkort tillsammans med Goldman Sachs och Mastercard som utnyttjar tekniken i Iphone och vill verka för ansvarsfulla köp.

Du kan skriva upp dig för ett kort direkt i din Iphone, och börja använda det omedelbart. Kortet fungerar över hela världen tillsammans med Apple Pay.

Kortet bor i appen Apple Wallet, och där visas information som kortets utgångsdatum, transaktioner och annat. Support för kortet finns inbyggt direkt i Imessage.

Apple erbjuder dessutom ett fysiskt kreditkort, gjort i titan. Kortet är säkert och innehåller inget kortnummer eller utgångsdatum – den informationen finns istället i din Iphone. Det här fysiska kortet finns för de gånger då Apple Pay inte fungerar via din mobil eller klocka.

Apple Card ska också göra det enkelt och överskådligt att hålla koll på sina utgifter. Dessutom ger Apple 2 procent bonus för varje köp, i form av pengar som kan användas med Apple Card. För köp från Apple själva är bonusen hela 3 procent, och köp med det fysiska kortet ger 1 procent bonus.

Kommentarer
47 svar

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE