Apple släpper eget kreditkort

En av Apples nya tjänster är ett eget kreditkort, som kallas Apple Card.

Apple Card är ett nytt kreditkort tillsammans med Goldman Sachs och Mastercard som utnyttjar tekniken i Iphone och vill verka för ansvarsfulla köp.

Du kan skriva upp dig för ett kort direkt i din Iphone, och börja använda det omedelbart. Kortet fungerar över hela världen tillsammans med Apple Pay.

Kortet bor i appen Apple Wallet, och där visas information som kortets utgångsdatum, transaktioner och annat. Support för kortet finns inbyggt direkt i Imessage.

Apple erbjuder dessutom ett fysiskt kreditkort, gjort i titan. Kortet är säkert och innehåller inget kortnummer eller utgångsdatum – den informationen finns istället i din Iphone. Det här fysiska kortet finns för de gånger då Apple Pay inte fungerar via din mobil eller klocka.

Apple Card ska också göra det enkelt och överskådligt att hålla koll på sina utgifter. Dessutom ger Apple 2 procent bonus för varje köp, i form av pengar som kan användas med Apple Card. För köp från Apple själva är bonusen hela 3 procent, och köp med det fysiska kortet ger 1 procent bonus.

Kommentarer
47 svar

Då var det äntligen fredag och vad passar då inte bättre än lite hederligt fredagstrams?

Ikeas smarta gardiner fick stöd för HomeKit för mindre än två veckor sedan i USA, men stöter redan på tekniska problem.

Det finns idag en uppsjö av tillverkare på marknaden som säljer True Wireless-hörlurar men ingen kommer i närheten av Apples försäljningssiffror.

Hur många gånger har man inte svurit över att man har fel kabel med sig, eller försöker vända USB-kontakten åt rätt håll för femtiofjärde gången. Vore det inte skönt med en standard där alla använder lika så att det alltid finns inkopplade kablar att tillgå. Det kan bli sanning. EU-parlamentet röstar om en EU-standard.

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Den 16:e december släppte Apple en uppdatering till AirPods Pro och nästan omedelbart efteråt började användare märka att brusreduceringen inte längre var lika bra.