Det här är Apple News Plus

Apple uppgraderar nyhetstjänsten News till att innehålla fler tidningar i ett bättre och snyggare format, om du bor i USA eller Kanada.

Som var väntat inför eventet handlade dagens presentation helt och hållet om tjänster, med den omtalade film- och tv-tjänsten i centrum. Apple lyfte fram att de mer än någon annan är väl förberedda för att erbjuda detta då deras kombination av hårdvaruprodukter och tjänster väver samman nödvändiga komponenter på enklast möjliga vis.

Utöver enkelt handhavande tryckte Apple också på att deras tjänster olikt alla andra sätter säkerhet och integritet i första rummet. Innan det stora paradnumret introducerades berättade Apple om andra uppdaterade tjänster, bland annat nyhetstjänsten News Plus.

Apple Nyheter växer till sig

I presentationen av den förbättrade nyhetstjänsten Apple News Plus lyfte Apple fram citat från publikationer som menar att tjänstens handplockande av kvalitativt innehåll innebär att läsarna slipper klickjagandet hos dagens nyhetsflöde. Apple återintroducerar också nyhetsståndet i News Plus-appen.

Internationella användare kommer kunna njuta av 300 olika tidningar från start. Upplägget i dessa tidningar har förbättrats jämfört med hur det var tidigare. Tidningars innehåll presenteras snyggare, med illustrationer och bilder som skräddarsytts för strukturen i News Plus. Det finns också en ny utforskningspanel där du lättare ska kunna hitta nya artiklar och tidningar. Artiklarnas struktur ska också bättre skala mellan en Iphone och en Ipad, där innehållet drar nytta av större skärmar och upplösningar, och skalar ner till mindre sådana på ett sätt som utnyttjar utrymmet effektivt och snyggt.

Bland de stora internationella tidningarna som erbjuds finns bland annat The Los Angeles Times och The Wall Street Journal. Apple lyfte också fram att de värnar om användarens integritet i urvalet av artiklar. Artiklarna laddas ner från servrarna och väljs sedan ut lokalt på enheten, utan att Apple eller eventuella annonsörer kan se vad du är intresserad av. Tjänsten kostar 9,99 dollar och kan delas med familjen i ett familjeabonnemang. Första månaden är gratis.

Tyvärr är detta föga upphetsande för oss svenska konsumenter där nyhetsappen inte är tillgänglig, och det återstår att se när det blir ändring på detta. Apple News och News Plus expanderas till Kanada, utöver den amerikanska marknaden. Någon gång under hösten ska den komma till Europa, men om detta innefattar Sverige återstår att se.

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.