HMD Global uttalar sig om Nokia 7 Plus och Kina

Förra veckan fick vi veta att vissa Nokia 7 Plus-enheter skickat känslig data till Kina. HMD Global som tillverkar telefonerna kommer nu med ett uttalande i frågan.

Förra veckan rapporterade vi att norska NRK funnit att Nokia 7 Plus regelbundet skickade okrypterad känslig data till Kina. HMD Global som tillverkar Nokia-telefoner nu för tiden erkände vad som hänt, men kommer nu med ett förtydligande.

"Vi har analyserat ärendet och kommit fram till att vår klient för att aktivera enheter ämnad för våra kinesiska versioner av misstag kom med i mjukvarupaketet till en enda batch av Nokia 7 Plus-telefoner."

Företaget säger att de tar sina kunders säkerhet och integritet på största allvar. De vill vara öppna och transparenta med människor och har därför satt samman grafik med en detaljerad förklaring till vad som händer med datan i Nokia-mobiler. Alla mobiler sålda och ämnade för marknader utanför Kina lagrar data på HMD Global-servrar i Singapore som har strikta dataskyddslagar som efterlever GDPR.

HMD Global har också sedan det här började spridas i media kontaktat den finska ombudsmannen för att förtydliga oklarheter och felaktigheter som funnits med i en del av rapporteringen kring vad som hänt. De har släppt en mjukvaruuppdatering till Nokia 7 Plus som enligt företaget installerats av nästan alla användare.

Källa: Nokia

Kommentarer
8 svar

Att varenda människa går runt med en kamera i fickan är lika vanligt som att sätta på sig underkläder på morgonen, men hur många har en kamera runt handleden?

För ett par veckor sedan gick det rykten att Apple var intresserade att köpa bolaget Drive.ai och nu visar det sig att ryktena stämde.

Mophie som är kända för sina powerbanks har nu lanserat en helt ny produkt som bolaget kallar Powerstation Hub.

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE