Ipad Pro stöder nu Logitech Crayon-pennan

Den som inte vill betala för den dyrare Apple Pencil 2 har nu ett billigare alternativ när stöd för Logitech Crayon lagts till i Ipad Pro.

I fjol släppte tillbehörstillverkaren Logitech en penna för sjätte generationens Ipad-modeller som var inriktad mot studenter. Logitech Crayon som den heter var billigare än Apples första generations Pencil, och halva kostnaden jämfört med andra generationens Apple-penna. Logitech Crayon har hittills inte kunnat användas med Ipad Pro-plattorna, men nu blir det ändring på det.

Läs också: Vi ställer Logitech Crayon mot Apple Pencil Apple har sakta men säkert expanderat antalet enheter som stöder Logitech Crayon. Från att inledningsvis endast varit kompatibel med sjätte generationens Ipad-modeller fick den nyligen stöd för Ipad Air 3 och Ipad Mini 5, och nu ansluter även senaste generationens Ipad Pro-modeller till samlingen. Det verkar dock inte som att alla äldre modeller får stöd för Crayon, Ipad Pro 10,5-tum verkar exempelvis inte få stöd för den.

Stödet kräver dock att enheten använder IOS 12.2, som för närvarande befinner sig i betatestande stadie. Den som betatestar kan alltså testa stödet för Crayon, medan de mindre våghalsiga av oss får vänta till den nya systemversionen släpps skarpt för alla användare. Sannolikt kan detta ske redan i kväll i samband med Apples event. Den som vill använda en penna med sin Ipad Pro men behöver inte de mer avancerade funktionerna hos Apples dyrare dito kommer alltså inom kort ha ett billigare alternativ tillgängligt.

Källa: Cult of Mac

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Klassiska Tetris-varianten Dr Mario från Nintendo släpps den 10 juli.

För ungefär 14 år sedan gick Steve Jobs upp på scenen och höll ett rörande tal inför alla avgångsstudenter på Stanford och nu har Tim Cook stått på samma scen och talat.

Höstens iPhone-modeller ser inte ut att få stöd för 5G och nu har den erfarne analytikern Ming-Chi Kuo varit i farten igen.

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE