Apple kan släppa speltjänst ikväll

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

De flesta förväntar sig två nya prenumerationstjänster från Apple ikväll; en för nyheter och en för film och tv. Men enligt en rapport från Bloomberg arbetar Apple på ytterligare en tjänst, som skulle kunna visas upp ikväll. Den handlar om spel.

Enligt rapporten skulle användare för en fast månadspeng få tillgång till ett stort antal premium-spel i App Store, och intäkterna från tjänsten skulle delas upp till spelutvecklarna baserat på hur mycket speltid de olika titlarna får. Självklart kommer Apple också ta en del av intäktskakan.

Fokus på indiespel

Apple-kännaren John Gruber skriver på sin webbplats Daring Fireball att Apple borde satsa på en speltjänst, och erbjuda alla tre tjänster till ett rabatterat paketpris.

Grubers åsikt är att Apple borde satsa på exklusiva speltitlar från mindre IOS-utvecklare, som gärna vill göra bra spel utan irriterande köp inuti appen eller så kallade "gratis att spela"-titlar. Istället ska fokus ligga på spel som uppmuntrar till att spela länge och som användare vill spela. Spontant går tankarna till populära IOS-titlar som Altos Odyssey och Monument Valley, eller spel från utvecklare som till exempel svenska Mediocre och Simogo.

Varken rapporten från Bloomberg eller John Gruber är dock säkra på att tjänsten verkligen kommer att dyka upp ikväll. Vad säger ni, är en speltjänst från Apple något ni skulle kunna tänka er att betala för?

Källa: Bloomberg | Daring Fireball

Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!