Apple kan släppa speltjänst ikväll

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

De flesta förväntar sig två nya prenumerationstjänster från Apple ikväll; en för nyheter och en för film och tv. Men enligt en rapport från Bloomberg arbetar Apple på ytterligare en tjänst, som skulle kunna visas upp ikväll. Den handlar om spel.

Enligt rapporten skulle användare för en fast månadspeng få tillgång till ett stort antal premium-spel i App Store, och intäkterna från tjänsten skulle delas upp till spelutvecklarna baserat på hur mycket speltid de olika titlarna får. Självklart kommer Apple också ta en del av intäktskakan.

Fokus på indiespel

Apple-kännaren John Gruber skriver på sin webbplats Daring Fireball att Apple borde satsa på en speltjänst, och erbjuda alla tre tjänster till ett rabatterat paketpris.

Grubers åsikt är att Apple borde satsa på exklusiva speltitlar från mindre IOS-utvecklare, som gärna vill göra bra spel utan irriterande köp inuti appen eller så kallade "gratis att spela"-titlar. Istället ska fokus ligga på spel som uppmuntrar till att spela länge och som användare vill spela. Spontant går tankarna till populära IOS-titlar som Altos Odyssey och Monument Valley, eller spel från utvecklare som till exempel svenska Mediocre och Simogo.

Varken rapporten från Bloomberg eller John Gruber är dock säkra på att tjänsten verkligen kommer att dyka upp ikväll. Vad säger ni, är en speltjänst från Apple något ni skulle kunna tänka er att betala för?

Källa: Bloomberg | Daring Fireball

Clean my mac!

Att stå vid grillen en varm sommarkväll och grilla en fin bit kött och lite somriga primörer är svårslaget, men ibland förstörs allt när maten väl ska avnjutas då det har grillats för länge. Detta vill gänget på Meater råda bot på så de har lanserat en termometer som assisterar dig hela vägen fram till en perfekt köttbit

Via YouTube-giganten Marques Brownlee får vi reda på hur nästa iPhone kommer att se ut. Eller snarare så får vi reda på att det vi tidigare sett varit sant.

Creative fortsätter lansera prisvärda högtalare och deras senaste tillskott kan du utan problem ta med dig till stranden eller ta ett dopp med i poolen.

Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!