2020 års Iphones blir endast OLED-modeller

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

I höst väntas Apple i vanlig ordning avtäcka den senaste rundan uppdateringar av Iphone-familjen. Denna uppdatering får säkerligen sin beskärda del av nyheter, men enligt rykten är det först nästa års modeller som ska tillföra de riktigt stora nyheterna.

Enligt rapport från Etnews kommer nästa samtliga av års Iphone-modeller bestyckas med OLED-paneler, alltså även den väntade uppföljaren till Iphone XR som i år åter väntas använda en LCD-panel. En annan stor förändring är att flärpen ska försvinna, detaljerna runt exakt hur detta ska fungera är oklart men det spekuleras i att Apple väljer att använda ett skärmhål för kameran och en uppsättning sensorer under skärmen som ska kunna läsa av ansiktet genom skärmpanelen.

En annan spekulation gör gällande att den främre kameran istället flyttar upp till en kant ovanför skärmen och att sensorerna använder det ovan nämnda arrangemanget under skärmen. Detta skulle göra kanten runt skärmen större, vilket gör just den här spekulationen mindre sannolik. Det nämns också att nästa års systemkrets A14 ska tillverkas på 5 nanometers tillverkningsprocess, vilket skulle göra den betydligt mer energieffektiv än årets A13-krets.

Det återstår att se om en flärp-fri OLED-upplevelse ligger i Iphones nära framtid. Vilket är du mest pepp på, OLED-paneler i samtliga telefoner eller att slippa flärpen?

Källa: Etnews

Kommentarer
13 svar

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.

Julen är över och lika så årets fattigaste månad på året och våra plånböcker börjar sakta fyllas upp med pengar igen, så vad passar inte bättre än ett Apple-event?

Apples egna streamingtjänst Apple TV+ får snart tillökning av ännu en TV-serie och nu har de släppt en rykande färsk trailer.

Är du trött på att konfigurera och lägga till nya smarta produkter i ditt hem? Det kan bli ändring på det om Apple gör verklighet av sitt senaste patent.