2020 års Iphones blir endast OLED-modeller

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

I höst väntas Apple i vanlig ordning avtäcka den senaste rundan uppdateringar av Iphone-familjen. Denna uppdatering får säkerligen sin beskärda del av nyheter, men enligt rykten är det först nästa års modeller som ska tillföra de riktigt stora nyheterna.

Enligt rapport från Etnews kommer nästa samtliga av års Iphone-modeller bestyckas med OLED-paneler, alltså även den väntade uppföljaren till Iphone XR som i år åter väntas använda en LCD-panel. En annan stor förändring är att flärpen ska försvinna, detaljerna runt exakt hur detta ska fungera är oklart men det spekuleras i att Apple väljer att använda ett skärmhål för kameran och en uppsättning sensorer under skärmen som ska kunna läsa av ansiktet genom skärmpanelen.

En annan spekulation gör gällande att den främre kameran istället flyttar upp till en kant ovanför skärmen och att sensorerna använder det ovan nämnda arrangemanget under skärmen. Detta skulle göra kanten runt skärmen större, vilket gör just den här spekulationen mindre sannolik. Det nämns också att nästa års systemkrets A14 ska tillverkas på 5 nanometers tillverkningsprocess, vilket skulle göra den betydligt mer energieffektiv än årets A13-krets.

Det återstår att se om en flärp-fri OLED-upplevelse ligger i Iphones nära framtid. Vilket är du mest pepp på, OLED-paneler i samtliga telefoner eller att slippa flärpen?

Källa: Etnews

Kommentarer
13 svar

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Klassiska Tetris-varianten Dr Mario från Nintendo släpps den 10 juli.

För ungefär 14 år sedan gick Steve Jobs upp på scenen och höll ett rörande tal inför alla avgångsstudenter på Stanford och nu har Tim Cook stått på samma scen och talat.

Höstens iPhone-modeller ser inte ut att få stöd för 5G och nu har den erfarne analytikern Ming-Chi Kuo varit i farten igen.

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE