Video på Galaxy Fold visar tydligt veck

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Samsungs avtäckande av Galaxy Fold under Unpacked-eventet blev uppmärksammat, och lösningen med en stor vikbar skärm på insidan och en mindre främre skärm i ihopvikt form mottogs med både entusiasm och viss skepsis. Men under MWC-mässan förra månaden lyckades närgångna fotografer fånga bilder på ett veck där skärmen viks, och nu verkar detta veck bekräftas i en ny video.

Videon ser ut att komma från Vietnam där Samsung utför en del forskning runt kommande teknik. Testenheten som visas i videon har ett väldigt tydligt veck på skärmen, men det framgår inte hur många gånger detta exemplar har vikts. Samsung har själva hävdat att skärmen ska tåla att vikas cirka 200 000 gånger, men enligt en Bloomberg-rapport ska vecket börja uppstå när skärmen vikts cirka 10 000 gånger, men att Samsung jobbar på att få upp denna siffra så mycket som möjligt.

Det återstår att se hur mycket Samsung har lyckats minimera skärmvecket innan telefonen lanseras på svensk mark i maj. Med ett pris som lär ligga runt 25 000 kronor kan vi bara hoppas att de lyckats riktigt bra.

Källa: Sammobile, Bloomberg

Kommentarer
5 svar

Denna vecka riktar vi fokus på Apples mjukvara och drömmer om vad iOS 14 och iPadOS 14 kan tänkas innehålla.

Apple släppte idag en ny betaversion av iOS till utvecklare och i den ligger lite spår om en trevlig funktion som gör att vi blir mindre beroende av en dator om våra enheter skulle strula.

Idag höll Apple bolagsstämma där de pratade om Corona-viruset, miljön och det kommande iPadOS.

RTRO Camera är appen för dig som vill dela lite mer retro-feeling i dina sociala medie-kretsar.

Väntan är äntligen över för alla som har en Smart Indoor Camera från Netatmo för idag lanserar de HomeKit Secure Video.

Hur många gånger har man inte suttit och scrollat genom Netflix tiden motsvarande en mastodontfilm bara för att hitta det man vill se? Nu gör Netflix det enklare genom att införa en Topp tio-lista för landet du befinner dig i.