Höstens Iphones kan få kamerakvadrat

Rykteskarusellen runt Apples nya telefoner tenderar att börja tidigt, och höstens tillskott i familjen påstås få tre kameror i en kvadrat.

När Apple släppte Iphone X introducerade den kameror som monterades i en vertikal piller-formad uppsättning. Denna design fortsatte med Iphone XS-familjen som behöll samma uppsättning kameror i förbättrad form. Det har tidigare ryktats om att höstens Iphone-modeller ska utrustas med tre kameror mot dagens två, och den senaste rapporten påstår att dessa dessutom ska monteras i en kvadratisk uppsättning likt den i Huawei Mate 20 Pro.

Under de gångna månaderna har en rad olika medier rapporterat om att höstens uppsättning Iphone-modeller ska utrustas med tre kameror. Det väntades då att dessa skulle hysas i ett förlängt vertikalt kameraarrangemang likt det nuvarande, men nu rapporterar kinesiska komponentleverantörer att Apple istället kommer välja en kvadratisk kamerapositionering rapporterar Macotakara.

Enligt rapporterna ska kamerorna hysas i ett upplägg som påminner om det Huawei använder med Mate 20 Pro, där tre kameror ackompanjeras av en LED-blixt. Vad höstens Iphones skulle använda som fjärde medlem utöver kamerorna framgår inte av rapporterna. Enligt rapporten ska detta upplägg leda till bättre sammansättning av bilder från flera kameror jämfört med ett vertikalt upplägg.

Till hösten vet vi om detta stämmer eller om Apple återigen väljer att behålla den nuvarande designen. Hur som helst kan vi nog vänta oss att ytterligare en telefontillverkare anammar vidvinkelfotograferande, vilket enbart är positivt.

Källa: Macotakara, Wall Street Journal

Kommentarer
17 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.