Google skär ner på surfplattor och bärbart

Dussintals ingenjörer sägs ha flyttats från grupperna som utvecklar surfplattor och bärbara datorer till andra grupper inom företaget.

Googles hårdvarudivisioner har haft en del framgångar på senare år, dels med produkter för det smarta hemmet, men även med de egna Pixel-telefonerna. Satsningarna på surfplattor som Pixel Slate och bärbara datorer som Pixelbook har inte riktigt nått samma framgångar, och nu rapporterar Business Insider att Google och moderbolaget Alphabet har börjat flytta ut ingenjörer från dessa avdelningar till andra divisioner inom bolaget.

Enligt rapporten ska flytten påverkat både hårdvaruingenjörer och programansvariga, och detta ska redan inneburit att flera projekt har ställts in. Den bärbara datorn Pixelbook 2 väntas släppas under 2019, men det återstår att se om den är en del av de inställda projekten. Påverkade anställda ska ha blivit ombedda att hitta andra tillfälliga projekt att jobba på fram till att mer permanenta projekt hittats, och flera ska ha anslutit till Pixel-telefonernas grupper.

Det är fortfarande oklart vad det här innebär för Googles satsningar på de egna produktfamiljerna inom surfplattor och bärbara datorer. De senaste tillskotten Pixel Slate och Pixelbook har fått något ljummet mottagande och personaländringarna kan ses som att Google växlar om till att fokusera mer på att utveckla Chromebook-produkter med externa bolag istället för att utveckla egna produkter.

Källa: Business Insider

Kommentarer
2 svar

Är det bara portar vi vill ha när vi tvingas att köpa oss en dongel eller borde den tillföra något mer? Vi tar en titt på en av alla som försöker sticka ut på marknaden.

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.