Apple nära avtal med HBO, Showtime och Starz

Apple förhandlar in i det sista med kanaler som HBO och Showtime för att säkra innehåll till sin kommande videotjänst. De flesta egna programmen är nämligen inte klara ännu.

Den 25 mars blir det Apple-event, och bolaget väntas då avtäcka sin länge omtalade strömmande videotjänst. Det har skrivits mycket om alla originalprogram som Apple har under utveckling, men enligt Bloomberg kommer större delen av innehållet från början att komma från andra. De flesta egna programmen är helt enkelt inte klara ännu.

Enligt rapporten är Apple nära att sluta avtal med kanalerna HBO, Showtime och Starz och att pressen är stor att göra det innan den 25:e. Fortfarande är parterna inte helt överens om saker som marknadsföring och användarupplevelse. Förhoppningsvis har Apple redan avtal med åtminstone några andra aktörer, för annars kan det bli en ganska fattig videotjänst inledningsvis.

Bloomberg skriver att den nya tjänsten kommer att hittas i appen TV på Apple TV. I dagsläget samlar den appen innehåll från flera andra tjänster, exempelvis SVT Play, HBO Nordic och Amazon Prime Video. Varken Netflix eller Hulu är intresserade av ett samarbete överhuvudtaget, enligt uppgift, men Hulu låter åtminstone sitt innehåll visas i TV-appen idag.

Utifrån beskrivningen låter det alltså som att Apples videotjänst kommer att bli ganska intimt integrerad med TV-appen, vilket kan innebära att innehållet kommer att ligga sida vid sida med andra tjänster. Det är begripligt att stora tjänster som Netflix inte är så sugna på detta, utan föredrar att ha sitt material samlat i sin egen app. För mindre tjänster kan det kanske däremot vara mer lockande, eftersom enskilda serier och program får chansen att uppmärksammas.

Det är fortfarande väldigt många detaljer vi inte vet om Apples tv-tjänst, inklusive vad den kommer att kosta, när den får premiär och vilka länder den blir tillgänglig i. Det är bara att skriva upp 25 mars i kalendern, för då får vi förhoppningsvis alla svaren.

Källa: Bloomberg

Läs mer:

Kommentarer
6 svar
Clean my mac!

Det är inte bara en speltjänst som Apple kommer lansera i höst utan även en egen streamingtjänst och nu har en fullfjädrat trailer för "The Morning Show" släppts.

Apples kommande speltjänst Apple Arcade som lanseras nu i höst kan bli en stor succé om bolaget visar upp en fin katalog med spel och nu har priset för tjänsten läckt ut.

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.

Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!