Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Huawei anklagas för fotofusk igen

I en reklamkampanj visas fotografier som påstås vara tagna med de kommande P30-telefonerna, men närmare granskningar antyder att proffskameror använts.

Att en telefon ska vara utrustad med en imponerande kameralösning är viktigt för många konsumenter idag, för vissa en central fråga när en ny telefon ska inhandlas. Företag som slåss om telefonköpare har därför starka skäl att imponera med just kameralösningar, vilket ibland leder till att de fuskar med telefonernas fotoförmåga inför lanseringen. Huawei har gjort sig skyldiga tidigare, och nu gör de det igen.

Senare den här månaden kommer Huawei presentera telefonerna i P30-familjen, vilken sannolikt utgörs av P30 och P30 Pro. Dessa påstås vara utrustade med gedigen kamerakapacitet, bland annat påstås de bestyckas med periskopkamera med 7x zoom-förmåga i P30 och hela 10x i P30 Pro. Dessa kan säkerligen fånga imponerande bilder, men fotografier som Huawei laddade upp till den kinesiska forumplattformen Weibo har visat sig vara stockfoton tagna med systemkameror.

Videoreklamen ovan ertappades också med att vara filmad med en systemkamera, den här gången handlade det om reklam för telefonen Nova 3.

Granskningar från GSMArena och Gadgetmatch visade att flera bilder, bland annat en bild på en vulkan och en bild på ett barn, var identiska med flera år gamla bilder publicerade på stockfoto-webbplatser. Det är tråkigt att se företag som Huawei ta till den här taktiken, särskilt när deras kameralösningar i båda fjolårets toppmodeller P20 Pro och Mate 20 Pro har hyllats just för deras fotografiska förmågor.

Källa: GSMArena, Gadgetmatch

Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.