Huawei anklagas för fotofusk igen

I en reklamkampanj visas fotografier som påstås vara tagna med de kommande P30-telefonerna, men närmare granskningar antyder att proffskameror använts.

Att en telefon ska vara utrustad med en imponerande kameralösning är viktigt för många konsumenter idag, för vissa en central fråga när en ny telefon ska inhandlas. Företag som slåss om telefonköpare har därför starka skäl att imponera med just kameralösningar, vilket ibland leder till att de fuskar med telefonernas fotoförmåga inför lanseringen. Huawei har gjort sig skyldiga tidigare, och nu gör de det igen.

Senare den här månaden kommer Huawei presentera telefonerna i P30-familjen, vilken sannolikt utgörs av P30 och P30 Pro. Dessa påstås vara utrustade med gedigen kamerakapacitet, bland annat påstås de bestyckas med periskopkamera med 7x zoom-förmåga i P30 och hela 10x i P30 Pro. Dessa kan säkerligen fånga imponerande bilder, men fotografier som Huawei laddade upp till den kinesiska forumplattformen Weibo har visat sig vara stockfoton tagna med systemkameror.

Videoreklamen ovan ertappades också med att vara filmad med en systemkamera, den här gången handlade det om reklam för telefonen Nova 3.

Granskningar från GSMArena och Gadgetmatch visade att flera bilder, bland annat en bild på en vulkan och en bild på ett barn, var identiska med flera år gamla bilder publicerade på stockfoto-webbplatser. Det är tråkigt att se företag som Huawei ta till den här taktiken, särskilt när deras kameralösningar i båda fjolårets toppmodeller P20 Pro och Mate 20 Pro har hyllats just för deras fotografiska förmågor.

Källa: GSMArena, Gadgetmatch

Kommentarer
15 svar

AirPods Pro ser ut bli ännu en succé från Apple då efterfrågan är hög men hur pass bra är egentligen ett par kopior som kostar en bråkdel av originalet?

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.

I flera år har olika personer försökt hitta en bakdörr in i Apple TV 3 för att användare ska kunna jailbreaka sin enhet och nu är den dagen här.

För ett par dagar sedan gick Sonos ut och meddelade att vissa äldre enheter inte längre kommer att få några uppdateringar och sedan dess har internet fullkomligt exploderat av upprörda kunder.

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.