En vecka med Galaxy S10 – nu börjar det

Under en vecka går 99:s redaktör Jakob Nilsson helt in i Samsungs mobila ekosystem, och byter sin nuvarande telefon mot nya Galaxy S10. Följ med!

Under hela nästa vecka kommer jag stänga av min nuvarande telefon, för att helt och hållet ge mig in i Samsungs ekosystem med den nya telefonen Galaxy S10 i centrum. Jag kommer att rapportera om mina upplevelser av systemet, och beskriva både friktion och glada överraskningar av att byta mobilplattform.

Första delen kommer att publiceras på måndag, och därefter blir det en ny del varje dag fram till fredag. Då sammanfattas mina upplevelser och jag tar farväl av min tillfälliga livskamrat. Jag har inte använt någon Samsung-mobil på flera år, och det ska bli riktigt spännande att se hur det fungerar och känns nuförtiden.

I samarbete med Samsung

Artikelserien är en del av ett betalt samarbete med Samsung. Telefonen och tillbehören har vi fått låna, och jag har fått tips på särskilda funktioner och finesser att prova under veckan. Däremot har Samsung ingen kontroll över innehållet i artiklarna, utan de görs av mig oberoende.

Det här är också en mer upplevelsebaserad resa än vårt vanliga test av Galaxy S10, som du kan läsa här. Jag kommer att beskriva svårigheter och fördelar utifrån mina egna tidigare erfarenheter som mångårig Iphone-användare och jag tror det kommer finnas utrymme för både ris och ros. Det finns en del funktioner hos Samsungs system som jag längtar efter att prova på, och en del orosmoment över saker jag kommer sakna.

Syftet är att undersöka hur enkelt eller svårt det är att byta mobilplattform nuförtiden, och fördjupa mig i hur det är att bo i en Samsung-telefon under en vecka. Artikelserien är helt enkelt lika delar test, följetong och videodagbok som förhoppningsvis ska ge en personlig men heltäckande bild av hur det är att använda Samsungs nya flaggskepp.

Nu börjar min vecka med Galaxy S10. Hoppas ni följer med på resan, och ger mig feedback här i kommentarsfältet samt tips och förslag på saker jag ska undersöka!

Advertisement
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
86 svar

I den senaste betan som Apple släppt av macOS Catalina 10.15.4 så har Apple Music äntligen fått stöd för låttexter.

Microsoft har nu valt att samla Word, Excel och Powerpoint i en app istället för att vi ska ha flera olika på telefonen.

Minns ni Nintendos populära spelenhet Game Boy? Nu har Elago släppt ett skal så du kan få ditt AirPods-fodral att se ut som den gamla klassikern.

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

MacStories egna Federico Viticci har upptäckt att man nu kan få fram alternativa albumversioner i Apple Music, något Apple har lånat direkt från Beats.

Apple Music är en av Apples flera prenumerationstjänster och har blivit en viktig inkomstkälla för företaget. Deras största konkurrent är Spotify och det här med färdigkurerade spellistor gillar de båda.