Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

24 mars är det dags för Teknikhjälpen

När några av Sveriges bästa teknik-poddare lägger av gör de det i storartad stil med en maratonsändning och en insamling till välgörande ändamål. Den 24 mars avrundar En podd om teknik-gänget poddandet med Teknikhjälpen.

Teknik-poddarna Jezper Söderlund, Johan Larsson och Magnus Jonasson började sända under namnet Slashat, men fortsatte sedan som En podd om teknik, eller EPOT. Varje vecka sedan 2009 har de diskuterat allt från prylar till aktuella händelser inom tekniksfären – och fanns alltså där som inspiration när 99 började podda en gång i tiden.

EPOT och deras tusentals lyssnare har tidigare slutit upp bakom initiativ som exempelvis Musikhjälpen för att samla in och skänka pengar till välgörenhet.
Nu när podden fyller tio år har gänget bestämt sig för att sluta med en storartad final med fokus på it/teknikrelaterad välgörenhet under flaggen #teknikhjälpen. De insamlade pengarna kommer att fördelas jämt mellan IT for Children, EFF och Wikimedia.

Söndagen den 24 mars med start klockan 12 kommer En podd om teknik att livesända ett maratonavsnitt med intressanta ämnen, spännande gäster, roliga tävlingar och möjlighet för alla som vill att ställa frågor och vara med och samla in pengar. Som om det inte fanns nog med anledningar att bänka sig framför den här sändningen – kan vi stolt berätta att jag själv kommer att vara en av gästerna. Jag kommer att åka ned till Göteborg för att prata om kroppsburna enheter (wearables).

Sändningen direktsänds med video via Youtube och Facebook och välgörenhetsbössan är öppen redan nu. Vill du bidra kan du göra det med valfri summa via Swish och samtidigt ställa en fråga till panelen om du vill.

Inspelningen kommer också att delas upp i avsnittslånga delar och släppas en gång i veckan under hela våren.

Om du vill skänka pengar till Teknikhjälpen

Har du en fråga till EPOT-gänget, något du vill kommentera, eller något du tycker att de ska ta upp (se ämnen nedan), så bifogar du din fråga/meddelande i Swish-texten. EPOT-bössan är redan öppen och kommer att hållas öppen fram till midsommar. Därefter redovisas de pengar som donerats i ett sammanfattande avsnitt som spelas in senare.

Ämnen det kommer att pratas om: datorer, smarta hem, wearables, sociala medier, podcast, foto, spel, machine learning och mycket mer.

Swisha din donation (och ev. fråga) redan nu till 123 288 23 55.

Visa mer

Källa: En podd om teknik

Läs mer

Förhoppningsvis har du inte missat att vi på redaktionen poddar nästan varje vecka. Här hittar du alla avsnitt av 99podden.

Mera läsvärt

I höstas nominerades EPOT till 99:s utmärkelse Årets teknikinspiratör, så här skrev vi då:

En Podd om Teknik

Varje tisdag samlas Jezper Söderlund, Magnus Jonasson och Johan Larsson under baneret En Podd om Teknik för att sprida nyheter och kunskap om det mest och det bästa från teknikens land. Här ryms allt från kroppsburen utrustning till molntjänster, elbilar, datorer och mobiltelefoner.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.