Samsung uppges jobba på två uppföljare till Galaxy Fold

Samsung ligger inte på latsidan när det gäller vikbara bildskärmar, och enligt en ny rapport jobbas det redan på två nya modeller med annan design.

Det var väl ingen som trodde att årets telefonmodeller Huawei Mate X och Samsung Galaxy Fold var det sista vi sett av vikbara skärmar. Enligt en rapport från Bloomberg jobbar Samsung redan på två nya modeller som kommer skilja sig en del från Galaxy Fold.

Den ena av dessa ska enligt uppgift ha en skärm som viks utåt, precis som den konkurrerande Mate X. Den andra viks vertikalt, så att den får en långsmal bildskärm istället. Detta påminner om designen Motorola sägs jobba på med sin kommande vikbara telefon.

Samsungs nya vikbara modeller planeras att släppas sent i år respektive under 2020. Den nyligen presenterade Galaxy Fold ska börja säljas i april, men enligt samma rapport jobbar Samsung fortfarande på en del hållbarhetsproblem med telefonen. Bolaget överväger rentav att erbjuda kunder gratis skärmbyte om det skulle behövas.

Källa: Bloomberg

Läs mer:

Kommentarer
3 svar

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.