Samsung uppges jobba på två uppföljare till Galaxy Fold

Samsung ligger inte på latsidan när det gäller vikbara bildskärmar, och enligt en ny rapport jobbas det redan på två nya modeller med annan design.

Det var väl ingen som trodde att årets telefonmodeller Huawei Mate X och Samsung Galaxy Fold var det sista vi sett av vikbara skärmar. Enligt en rapport från Bloomberg jobbar Samsung redan på två nya modeller som kommer skilja sig en del från Galaxy Fold.

Den ena av dessa ska enligt uppgift ha en skärm som viks utåt, precis som den konkurrerande Mate X. Den andra viks vertikalt, så att den får en långsmal bildskärm istället. Detta påminner om designen Motorola sägs jobba på med sin kommande vikbara telefon.

Samsungs nya vikbara modeller planeras att släppas sent i år respektive under 2020. Den nyligen presenterade Galaxy Fold ska börja säljas i april, men enligt samma rapport jobbar Samsung fortfarande på en del hållbarhetsproblem med telefonen. Bolaget överväger rentav att erbjuda kunder gratis skärmbyte om det skulle behövas.

Källa: Bloomberg

Läs mer:

Kommentarer
3 svar

Tim Cook gick igår ut med en tweet och berättade vad det gör för att hjälpa till under epidemin av Convid-19.

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Abonnemang för 0 kronor månaden? Ja det är galna tider!

Videosamtalsjätten Skype gör det enklare att hålla kontakten med nära och kära och kollegor.