Apple utlovar otroliga produkter i framtiden

Under Apples årliga möte för investerare säger Tim Cook att företaget arbetar på framtida produkter som kommer få oss att tappa hakan.

I fredags höll Apple sitt årliga möte för investerare, och sammanträdet hölls naturligt nog i Steve Jobs Theater på huvudkontoret Apple Park. Höll i mötet gjorde Tim Cook, men många andra Apple-profiler var också med.

Trots att mötet endast är för investerare har det läckt ut information om vad som sades, och ett referat har publicerats av 9to5mac och Bloomberg. Här är den mest intressanta informationen som framkom!

  • Tim Cook sade att han "aldrig varit mer optimistisk" gällande var Apple står idag, och vart företaget är på väg. Utan att gå in på detaljer sade han att Apple "sår frön" och arbetar på framtida produkter som kommer få dig "att tappa hakan".

  • Tim Cook sade att Apples målsättning är att framöver kunna sänka priset på Macbook Air. Datorn kostar idag från 14 995 kronor inklusive moms, trots att det är något av en instegsmodell i sortimentet.

  • Cook sade också att Apple har "en lång och fantastisk" färdplan gällande nya versioner av både Apple Watch och Airpods. Enligt honom kommer Apple Watch fortsätta inriktningen på hälsa och välbefinnande. En ny version av Apple Watch väntas komma i höst, och en uppdaterad modell av hörlurarna Airpods kan komma när som helst.

  • Apple har köpt 18 olika företag under det senaste året.

  • Apples mjukvaruchef Craig Federighi fick en fråga gällande att överföra videomaterial via USB-C på Ipad Pro. Federighi sade att ny funktionalitet inom det området är på gång, och frågade skämtsamt Tim Cook om han fick avslöja det på förhand.

  • Ett förslag lades fram om att Apples styrelse måste uppvisa en större "ideologisk mångfald" och att styrelseledamöter måste avslöja vad de har för ideologiska övertygelser. Efter debatt röstades förslaget ner med 98,3 procent av rösterna.

  • Tim Cook passade på att understryka några av Apples värderingar; integritet, kapitalism, mångfald, immigration och miljön.

Källa: 9to5mac | Bloomberg

Läs mer:

Kommentarer
7 svar

Det har länge ryktats om att Apple planerar att lansera AirPods 3 med en helt ny design men i Kina finns de redan.

AirTag ser ut att sälja som smör då leveransdatumen bara flyttas fram hela tiden och nu har en person hittat en hemlig utvecklarmeny.

Ännu en ny vecka och ännu en ny torsdag - vilket betyder ett nytt avsnitt av Macradion. Veckans avsnitt innehåller allt från teknikstrul till tankar om nya Apple TV.

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.