Huawei P30 och P30 Pro fastnar på bild

Huawei laddar för att lansera sina nya lyxiga mobiler P30 och P30 Pro, men redan nu har bilder läckt ut som visar upp telefonerna.

Huawei väntas lansera sina nya flaggskepp P30 och P30 Pro under ett pressevent i Paris den 26 mars. Redan nu verkar renderade produktbilder ha läckt ut, och publicerats på tyska webbplatsen Winfuture.

Förutsatt att bilderna stämmer överens med verkligheten kan vi vänta oss en design som i stort sett bärs med från förra årets mobiler P20 och P20 Pro. Skärmflärp verkar det bli även i år, men en betydligt mindre sådan. Pro-modellen får också en välvd bildskärm som löper över kanten på mobilen, liknande hur Samsung gör med sina Galaxy-mobiler. Borta är också platsen för fingeravtrycksläsare på nedersidan, och enligt uppgift har den trendriktigt flyttat in i skärmens nedre del.

När vi testade P20 Pro förra året var kameran en av de saker som imponerade, och detta verkar Huawei följa upp i år med en trippel-kamera på både P30 och P30 Pro. P20 Pro använde en huvudkamera på 40 megapixel tillsammans med en telekamera på 8 och en monokrom kamera på 20 megapixel. Vad varje sensor nu användas till vet vi inte, men åtminstone P30 Pro ryktas ha en kraftfull optisk zoom på 5x eller hela 10x.

Utseendemässigt verkar annars Huawei fortsätta på det inslagna spåret med baksida i läckra tonade färger. Den som gillar kulör lär alltså få sitt lystmäte stillat när telefonerna presenteras den 26:e. 99 kommer att vara på plats i Paris för lanseringen, och givetvis rapportera detaljerna.

Källa: Winfuture

Läs mer om Huawei:

Om du har en lite modernare Mac så har du nog noterat att det mysiga, klassiska startljudet är borta men det finns ett sätt att få det tillbaka.

I den senaste betan som Apple släppt av macOS Catalina 10.15.4 så har Apple Music äntligen fått stöd för låttexter.

Microsoft har nu valt att samla Word, Excel och Powerpoint i en app istället för att vi ska ha flera olika på telefonen.

Minns ni Nintendos populära spelenhet Game Boy? Nu har Elago släppt ett skal så du kan få ditt AirPods-fodral att se ut som den gamla klassikern.

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

MacStories egna Federico Viticci har upptäckt att man nu kan få fram alternativa albumversioner i Apple Music, något Apple har lånat direkt från Beats.