Apple testar sömnmätning för Apple Watch

Apples anställda uppges testa en sömnmätningsfunktion för Apple Watch. Kanske får de tre aktivitetsringarna som finns idag sällskap av en ny ring för att mäta sömn framöver.

För den som är intresserad av att hålla koll på sömnen finns det idag endast appar från tredjepart till Apple Watch – men det kan det bli ändring på framöver. Enligt en rapport från nyhetsbyrån Bloomberg testar Apple-anställda en sömnmätningsfunktion för Apple Watch.

Om testandet går bra uppges Apple lägga till funktionen till Apple Watch under nästa år. Om funktionen kräver någon hårdvara skulle det betyda att en eventuell 2019-års Apple Watch blir utan funktionen, men det är möjligt att funktionen kan komma till fler klockor via en mjukvaruuppdatering.

Apples egen app hälsa har haft möjligheten att hålla koll på sömen sedan den introducerades 2014, men nu tar appen data från alarm-appen eller från tredjepartsappar eller mätare.

Nuvarande Apple Watch-modeller har oftast inte batteritid som räcker flera dagar, många användare laddar sina klockor på nätterna (även om det går att ladda en stund på exempelvis kvällen för att kunna ha klockan på sig på natten om man vill). Det här är alltså något som skulle behöva ändras för att sömnmätningen skulle bli riktigt användbar – Apple skulle gärna få upp batteritiden till några dagar eller en vecka.

Källa: Bloomberg

Kommentarer
10 svar
Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!

Idag släppte Apple en ny beta till utvecklare och det är beta nummer fyra till iOS 13. I uppdateringen bjuds det på en rad förbättringar till funktionen 3D Touch.

Att stå vid grillen en varm sommarkväll och grilla en fin bit kött och lite somriga primörer är svårslaget, men ibland förstörs allt när maten väl ska avnjutas då det har grillats för länge. Detta vill gänget på Meater råda bot på så de har lanserat en termometer som assisterar dig hela vägen fram till en perfekt köttbit

Via YouTube-giganten Marques Brownlee får vi reda på hur nästa iPhone kommer att se ut. Eller snarare så får vi reda på att det vi tidigare sett varit sant.

Clean my mac!