Apple testar sömnmätning för Apple Watch

Apples anställda uppges testa en sömnmätningsfunktion för Apple Watch. Kanske får de tre aktivitetsringarna som finns idag sällskap av en ny ring för att mäta sömn framöver.

För den som är intresserad av att hålla koll på sömnen finns det idag endast appar från tredjepart till Apple Watch – men det kan det bli ändring på framöver. Enligt en rapport från nyhetsbyrån Bloomberg testar Apple-anställda en sömnmätningsfunktion för Apple Watch.

Om testandet går bra uppges Apple lägga till funktionen till Apple Watch under nästa år. Om funktionen kräver någon hårdvara skulle det betyda att en eventuell 2019-års Apple Watch blir utan funktionen, men det är möjligt att funktionen kan komma till fler klockor via en mjukvaruuppdatering.

Apples egen app hälsa har haft möjligheten att hålla koll på sömen sedan den introducerades 2014, men nu tar appen data från alarm-appen eller från tredjepartsappar eller mätare.

Nuvarande Apple Watch-modeller har oftast inte batteritid som räcker flera dagar, många användare laddar sina klockor på nätterna (även om det går att ladda en stund på exempelvis kvällen för att kunna ha klockan på sig på natten om man vill). Det här är alltså något som skulle behöva ändras för att sömnmätningen skulle bli riktigt användbar – Apple skulle gärna få upp batteritiden till några dagar eller en vecka.

Källa: Bloomberg

Kommentarer
10 svar

Det har länge ryktats om att Apple planerar att lansera AirPods 3 med en helt ny design men i Kina finns de redan.

AirTag ser ut att sälja som smör då leveransdatumen bara flyttas fram hela tiden och nu har en person hittat en hemlig utvecklarmeny.

Ännu en ny vecka och ännu en ny torsdag - vilket betyder ett nytt avsnitt av Macradion. Veckans avsnitt innehåller allt från teknikstrul till tankar om nya Apple TV.

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.