Sony visar öppna hörlurar med uselt namn

Sony Open-ear Bluetooth Stereo Headset SBH82D må vara en riktig tungvrickare, men är också ett par små och smidiga hörlurar som släpper igenom ljud.

Säga vad man vill om Sony, men de är som regel dugliga på att göra hörlurar. Under årets MWC visades dock inte särskilt mycket nytt, med ett enda undantag. Döpa sina hörlurar till något vettigt kan däremot inte Sony, och därför heter dessa Open-ear Bluetooth Stereo Headset eller SBH82D.

Vad det är frågan om är ett litet och smidigt par trådlösa hörlurar som sitter runt örat istället för i det. Detta innebär att omgivningsljud kan passera obehindrat, vilket beroende på situation är antingen önskvärt eller inte önskvärt.

Det är såklart användbart till exempel för den som vistas ute i trafiken, eller i ett kontorslandskap där man vill höra när kollegorna ska gå på lunch. På mässgolvet i Barcelona var det däremot inte särskilt praktiskt, eftersom det enda som hördes var sorlet från tusentals människor. Jag har tyvärr därför inte möjlighet att uttala mig om hörlurarnas ljudkvalitet, men jag betvivlar inte att de är åtminstone godkända. Sony brukar veta vad de gör när det kommer till ljud, även i sina mindre lurar.

Hörlurarna finns i tre färger som motsvarar kulörerna på de nya mobilerna Xperia 1 samt Xperia 10 och 10 Plus. Det innebär svart, grått och blått. Vad gäller batteritid utlovar Sony en taltid på upp till 8 timmar eller musikuppspelning på dryga 7 timmar. Stöd för både Siri och Google Assistent finns via Bluetooth 4.2.

Av oklar anledning verkar Sony ha snålat in på licenskostnad för ljudkodek, för här erbjuds bara Bluetooth-standarden SBC samt något förvånande Apples AAC. Inget APTX alltså vad det verkar, vilket i princip är en standard på Android-mobiler nuförtiden. Oavsett så börjar SBH82D säljas på utvalda marknader i maj, men priset är än så länge inte utannonserat. Vi får anledning att återkomma helt enkelt!

Läs mer:

Kommentarer
2 svar

Väntan är äntligen över för alla som har en Smart Indoor Camera från Netatmo för idag lanserar de HomeKit Secure Video.

Hur många gånger har man inte suttit och scrollat genom Netflix tiden motsvarande en mastodontfilm bara för att hitta det man vill se? Nu gör Netflix det enklare genom att införa en Topp tio-lista för landet du befinner dig i.

Vi vill återigen tacka alla er som är Patreons och för att ge något extra tillbaka så kan ni nu lyssna på Macradion helt utan reklam.

IKEA har patenterat en ny laddare och med patentet fanns det även en bifogad manual som visar hur den kommer att se ut.

Steve Jobs var en man som ändrade hur vi idag använder våra telefoner och datorer och idag hade han fyllt 65 år.

Om du går i köptankar kring en iPad Pro så kan det vara läge att vänta lite då mycket pekar på att den kan lanseras redan under mars.