Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sony visar öppna hörlurar med uselt namn

Sony Open-ear Bluetooth Stereo Headset SBH82D må vara en riktig tungvrickare, men är också ett par små och smidiga hörlurar som släpper igenom ljud.

Säga vad man vill om Sony, men de är som regel dugliga på att göra hörlurar. Under årets MWC visades dock inte särskilt mycket nytt, med ett enda undantag. Döpa sina hörlurar till något vettigt kan däremot inte Sony, och därför heter dessa Open-ear Bluetooth Stereo Headset eller SBH82D.

Vad det är frågan om är ett litet och smidigt par trådlösa hörlurar som sitter runt örat istället för i det. Detta innebär att omgivningsljud kan passera obehindrat, vilket beroende på situation är antingen önskvärt eller inte önskvärt.

Det är såklart användbart till exempel för den som vistas ute i trafiken, eller i ett kontorslandskap där man vill höra när kollegorna ska gå på lunch. På mässgolvet i Barcelona var det däremot inte särskilt praktiskt, eftersom det enda som hördes var sorlet från tusentals människor. Jag har tyvärr därför inte möjlighet att uttala mig om hörlurarnas ljudkvalitet, men jag betvivlar inte att de är åtminstone godkända. Sony brukar veta vad de gör när det kommer till ljud, även i sina mindre lurar.

Hörlurarna finns i tre färger som motsvarar kulörerna på de nya mobilerna Xperia 1 samt Xperia 10 och 10 Plus. Det innebär svart, grått och blått. Vad gäller batteritid utlovar Sony en taltid på upp till 8 timmar eller musikuppspelning på dryga 7 timmar. Stöd för både Siri och Google Assistent finns via Bluetooth 4.2.

Av oklar anledning verkar Sony ha snålat in på licenskostnad för ljudkodek, för här erbjuds bara Bluetooth-standarden SBC samt något förvånande Apples AAC. Inget APTX alltså vad det verkar, vilket i princip är en standard på Android-mobiler nuförtiden. Oavsett så börjar SBH82D säljas på utvalda marknader i maj, men priset är än så länge inte utannonserat. Vi får anledning att återkomma helt enkelt!

Läs mer:

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.