MWC 2019

Lenovo visar portabel skärm med USB-C

Lenovos nya bärbara bildskärm är på 14 tum och ansluts med USB-C. För den som letar en extra skärm till sin Ipad Pro eller bärbara dator kan den vara ett smidigt alternativ.

Anslutningen USB-C fortsätter sin långsamma vandring mot att bli dominerande branschstandard, och under årets MWC-mässa är kontakten inte längre någon ovanlig syn.

Lenovo visar under mässan upp en ny portabel bildskärm på 14 tum, som ansluts med just USB-C. Thinkvision M14 heter den, och har en standardupplösning på 1920 x 1080 pixel. Den väger cirka 600 gram, och verkar på så vis vara ett smidigt alternativ för den som är ute efter en extra skärm att ta med.

Skärmen har inget eget batteri, så all ström måste komma från huvudenheten. Däremot finns stöd för vidarekoppling, så att din Android-mobil eller Ipad Pro kan ladda samtidigt som skärmen är ansluten.

Lenovo gör Thinkvision M14 tillgänglig till sommaren och priset blir 249 dollar. Det motsvarar ungefär 2 500 kronor men när den börjar säljas i Sverige är – som så ofta under MWC – okänt.

Läs mer:

Kommentarer
9 svar

Vi har alla ställt oss frågan "vad är det här för låt?", den frågan har Shazam fått 50 miljarder gånger.

Äntligen torsdag igen och ett nytt avsnitt av allas favoritpodd Macradion finns nu att avnjutas i valfri poddspelare.

Ett förslag ligger nu på bordet hos kongressen där utgången kan betyda slutet för förinstallerade appar på våra smartphones.

Den ZAGG-ägda skärmskyddtillverkaren InvisibleShield lanserar nu ett skärmskydd som känns som papper mot Apple Pencil-toppen.

Under WWDC presenterade äntligen Apple möjligheten för tredjepartstillverkare att implementera Siri i deras produkter men redan nu klagar Sonos på den efterlängtade funktionen.

Tycker du inte om att ha teknik framme men kanske ändå vill ha högtalare i hemmet så kan IKEA och Sonos ha lösningen.