Galaxy Home, här från Samsungs monter på MWC i Barcelona.

Samsungs smarta högtalare Galaxy Home får säljstart i vår

Snart finns det en smart högtalare med Bixby i handeln. Samsung börjar sälja Galaxy Home under våren enligt en av företagets chefer.

Samsung visade upp sin Bixby-högtalare Galaxy Home förra sommaren och nu får vi äntligen veta mer om säljstarten. Samsung-chefen DJ Koh säger i en intervju att högtalaren kommer att dyka upp i handeln under våren.

När Samsung förra veckan lanserade en rad nya produkter under ett mediaevent sa företaget inte ett ord om den Bixby-kontrollerade högtalaren Galaxy Home. Högtalaren visades upp tillsammans med Note 9 i augusti förra året och igen under Samsungs utvecklarkonferens i november, men utan några detaljer kring en eventuell säljstart.

Bixby är Samsungs svar på Apples Siri, Amazons Alexa och Googles röstassistent. Assistenten introducerades tillsammans med Galaxy S8 för snart två år sedan. Från början kunde assistenten mest användas för att styra telefonen, men förmågorna har utökats sedan dess. Samsung använder numera Bixby i en lång rad av sina produkter för att knyta ihop sin version av det smarta hemmet.

Galaxy Home sticker i alla fall ut designmässigt från konkurrenternas utbud med sina tre ben.

Galaxy Home lär troligen prismässigt konkurrera med Apple Homepod och Sonos, snarare än de billigare alternativen från Amazon och Google – men någon exakt prislapp verkar Samsung inte redo att dela med sig av än. Högtalaren har en lite egen design med de tre benen och ska ha en funktion som gör att den alltid riktar ljudet från högtalaren åt det håll som användaren befinner sig och pratar ifrån.

Högtalaren fungerar också som en hub för Smartthings och låter användaren kontrollera andra kompatibla produkter i hemmet. När det gäller musik har Samsung ett samarbete med Spotify.

Källa: CNET

Kommentarer
3 svar

Är det bara portar vi vill ha när vi tvingas att köpa oss en dongel eller borde den tillföra något mer? Vi tar en titt på en av alla som försöker sticka ut på marknaden.

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.