Galaxy Home, här från Samsungs monter på MWC i Barcelona.

Samsungs smarta högtalare Galaxy Home får säljstart i vår

Snart finns det en smart högtalare med Bixby i handeln. Samsung börjar sälja Galaxy Home under våren enligt en av företagets chefer.

Samsung visade upp sin Bixby-högtalare Galaxy Home förra sommaren och nu får vi äntligen veta mer om säljstarten. Samsung-chefen DJ Koh säger i en intervju att högtalaren kommer att dyka upp i handeln under våren.

När Samsung förra veckan lanserade en rad nya produkter under ett mediaevent sa företaget inte ett ord om den Bixby-kontrollerade högtalaren Galaxy Home. Högtalaren visades upp tillsammans med Note 9 i augusti förra året och igen under Samsungs utvecklarkonferens i november, men utan några detaljer kring en eventuell säljstart.

Bixby är Samsungs svar på Apples Siri, Amazons Alexa och Googles röstassistent. Assistenten introducerades tillsammans med Galaxy S8 för snart två år sedan. Från början kunde assistenten mest användas för att styra telefonen, men förmågorna har utökats sedan dess. Samsung använder numera Bixby i en lång rad av sina produkter för att knyta ihop sin version av det smarta hemmet.

Galaxy Home sticker i alla fall ut designmässigt från konkurrenternas utbud med sina tre ben.

Galaxy Home lär troligen prismässigt konkurrera med Apple Homepod och Sonos, snarare än de billigare alternativen från Amazon och Google – men någon exakt prislapp verkar Samsung inte redo att dela med sig av än. Högtalaren har en lite egen design med de tre benen och ska ha en funktion som gör att den alltid riktar ljudet från högtalaren åt det håll som användaren befinner sig och pratar ifrån.

Högtalaren fungerar också som en hub för Smartthings och låter användaren kontrollera andra kompatibla produkter i hemmet. När det gäller musik har Samsung ett samarbete med Spotify.

Källa: CNET

Kommentarer
3 svar

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Klassiska Tetris-varianten Dr Mario från Nintendo släpps den 10 juli.

För ungefär 14 år sedan gick Steve Jobs upp på scenen och höll ett rörande tal inför alla avgångsstudenter på Stanford och nu har Tim Cook stått på samma scen och talat.

Höstens iPhone-modeller ser inte ut att få stöd för 5G och nu har den erfarne analytikern Ming-Chi Kuo varit i farten igen.

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE