Huawei visar upp egen basstation med 5G

Huawei lanserar sin egen 5G-router, som också är kompatibel med Wifi 6 och dessutom är byggd för företagets smarta hemmet-produkter.

Vid sidan om sin nya monsterlur Mate X presenterar Huawei också en egen 5G-basstation för hemmet under Mobile World Congress. Huawei 5G CPE Pro heter den, och den är enligt bolaget världens första basstation med stöd för både 4G- och 5G.

Hastigheterna kan enligt Huawei bli upp till 3,2 gigabit per sekund, viket betyder att en högupplöst långfilm skulle kunna laddas ned på bara tre sekunder. För att sprida detta vidare i hemmet använder CPE Pro den nya standarden Wifi 6.

Förutom 5G-teknik är CPE Pro också byggd för att hantera Huaweis egna produkter för det smarta hemmet. Med hjälp av en knapp på basstationen kan produkter som har stöd för Huawei Hi Link ansluta med bara ett tryck.

Vår spontana gissning är att Huaweis 5G-basstation inte kommer att säljas i USA, och när den blir tillgänglig i Sverige är också än så länge okänt.

Läs mer:

Kommentarer
1 svar

Om du har en lite modernare Mac så har du nog noterat att det mysiga, klassiska startljudet är borta men det finns ett sätt att få det tillbaka.

I den senaste betan som Apple släppt av macOS Catalina 10.15.4 så har Apple Music äntligen fått stöd för låttexter.

Microsoft har nu valt att samla Word, Excel och Powerpoint i en app istället för att vi ska ha flera olika på telefonen.

Minns ni Nintendos populära spelenhet Game Boy? Nu har Elago släppt ett skal så du kan få ditt AirPods-fodral att se ut som den gamla klassikern.

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

MacStories egna Federico Viticci har upptäckt att man nu kan få fram alternativa albumversioner i Apple Music, något Apple har lånat direkt från Beats.