Kanske kan du skaffa att Apple-kreditkort i framtiden.

Apple och Goldman Sachs kan släppa kreditkort

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Apple tjänar redan idag ett mindre belopp för alla transaktioner som görs via deras tjänst Apple Pay, men intäkterna skulle kunna bli betydligt högre framöver. Enligt uppgifter från Wall Street Journal kan Apple vara på gång med ett eget kreditkort som ska ges ut tillsammans med Goldman Sachs. Det ska röra sig om ett Mastercard-kort och gäller troligtvis först och främst den amerikanska marknaden.

Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att bland annat hålla koll på hur mycket man spenderar. De här funktionerna kan se och fungera liknande ringarna som används för träning i Apple Watch. Kortet sägs också erbjuda 2 procent bonus i så kallad cashback, och möjligen ännu mer om man handlar Apple-produkter.

Det här är inte första gången ett Apple-kreditkort nämns, tidningen rapporterade om samarbetet med Goldman Sachs också i maj 2018. Nytt nu är att kortet ska testas av Apple-anställda nästa månad och det sägs lanseras senare under året. Wallet-appen har gjorts om en hel del i IOS 12.2-betan så det verkar inte otroligt att företaget har större planer för appen.

Källa: 9to5mac | Wall Street Journal (betalvägg)

Läs mer

Swedbank släpper egen app för mobila betalningar
Klarna får stöd för Apple Pay

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.