Galaxy Active och Galaxy Fit är Samsungs nya kroppsburna enheter

Samsung avtäcker två nya kroppsburna enheter under Galaxy-märket. Dels den smarta klockan Galaxy Watch Active och dels träningsarmbandet Galaxy Fit.

Det var inte bara mobiler som fick utrymme under gårdagens Unpacked-event. Samsung presenterade även två nya produkter i kategorin kroppsburet, nämligen den smarta klockan Galaxy Watch Active och hälsoarmbandet Galaxy Fit.

Med Galaxy Watch Active gör Samsung en av de största förändringarna på sin smarta klocka sedan den första Galaxy Gear släpptes, nämligen att den kännetecknande roterande ringen är borta. Istället är det tryckskärmen som används för att kontrollera klockan och operativsystemet Tizen.

En variant av Samsungs egen Exynos-processor driver hela härligheten, och stort fokus läggs på hälsofunktioner så som stegräkning, pulsmätare och blodtrycksmätare.

Galaxy Fit

Fokuset på träning och hälsa går också igen i den mer specialiserade produkten Galaxy Fit. Detta är en uppföljare till Gear FIt, men infogas nu alltså i Galaxy-familjen.

Till skillnad från de flesta andra hälsoarmband på marknaden kan Galaxy Fit stoltsera med en tryckskärm i färg på 0,95 tum och en upplösning på 120 x 240 pixel. Trots bildskärm ska batteritiden ge upp till en veckan användning.

Läs mer från Samsung Unpacked:

Kommentarer
1 svar

LIFX har länge funnits på smarta hemmets marknad och har släppt produkter som inte bara ansetts som en av de bästa men också en av de mest mångsidiga. Vi försöker ta reda på om de är värda sitt respektabla rykte.

Med nya iMac lanserade Apple ett nytt Magic Keyboard med Touch ID och nu går det att köpa löst.

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.