Google registrerar ny produkt – förmodligen uppdaterad Google Wifi

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.

För två år sedan lanserade Google en egen trådlös basstation under det logiska namnet Google Wifi. Det är en så kallad mesh-router, där flera stycken kan kopplas ihop för att ge bra internettäckning över hela huset. Nu verkar det vara dags för en uppdaterad version att se dagens ljus.

Google har nämligen registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten för etermedier, FCC (Federal Communications Commission). Enligt lag måste elektroniska produkter som ska säljas först godkännas av denna myndighet, och det är ofta en första ledtråd av vad som ska lanseras på marknaden.

I det här fallet har produkten det spännande identifikationsnumret A4R-1701AA1, och beskrivs av Google som en "enkretsdator". Det handlar dock om en nyregistrering av en befintlig produkt som tillverkats av japanska Murata Manufacturing, och där beskrivs som en "kommunikationsenhet".

Vad det handlar om är förmodligen en ny version av Google Wifi, eftersom de beskrivna funktionerna är stöd för de trådlösa protokollen 802.11a/b/g/n/ac och Bluetooth 4.2. Bland komponenterna märks också en krets med två antenner av samma slag som vanligtvis finns hos basstationer med dubbla frekvensband.

Den första versionen av Google Wifi lanserades under utvecklarkonferensen Google I/O, så det är mycket möjligt att även en ny version lanseras då. Årets upplaga av Google I/O inleds 7 maj.

Läs mer:

Källa: 9to5 Google

Clean my mac!

Slack har idag rullat ut en stor uppdatering till macOS och Windows där de helt att fokuserat på optimeringar och gjort programmet mindre resurskrävande.

Apple har idag släppt iOs 12.4 och watchOS 5.3 som ni nu kan uppdatera till och Walkie-Talkie-funktionen till Apple Watch är åter igång.

Vill du få en liten nostalgitripp varje gång du ska ladda din Apple Watch på sängbordet så löser gänget på Elago det.

Clean my mac!

Drömmer du om en iPhone med en uppdateringsfrekvens på 120Hz så får du nog vänta minst ett år om vi vågar tro detta rykte.

Peter har spenderat ovanligt mycket tid i sin källare och Marcus har lagt till en Sonos Sub till sin Beam, och hur bygger man egentligen det bästa Atmos-ljudet?

Marketplace, Videos on Watch, grupper och din profil är några av ikonerna vi har i botten av Facebook-appen men nu går det att slippa dem.

Clean my mac!