Ipad Mini 5 blir kanske bara ny på insidan

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Den här veckan kommer det mesta fokus ligga på Samsungs förehavanden med lanseringen av nya telefoner i San Francisco, och så klart London och Stockholm. Men några läckor om andra produkter äger faktiskt rum och en sådan berör Ipad Mini 5. Veteran-läckan Onleaks säger sig tagit emot ritningar på den kommande miniplattan, och baserat på detta ska det yttre vara oförändrat.

Personen bakom Onleaks heter Steve Hemmerstoffer och på hans Twitter-konto hävdar han att ritningarna för den kommande plattan ser snudd på identiska ut med den design och konstruktion som användes med Ipad Mini 4 som lanserades i september 2015. Det enda han lyfter fram som annorlunda är att mikrofonens position har flyttats.

Om herr Hemmerstoffers påstådda ritning visar sig vara äkta kan vi med andra ord ge upp hoppet om moderniteter som kant-till-kant-skärmar och ansiktsupplåsning via Face ID. För den som däremot sörjt förlusten av en Touch ID-fingeravtrycksläsare och 3,5 millimeters hörlursport är detta goda nyheter. Skärmen påstås också vara en billigare variant än de som används i dagens Ipad Pro-familj.

Utöver uppgraderade specifikationer på insidan kan plattan också få stöd för Apple Pencil, då gissningsvis generation ett, och Smart Keyboard-tillbehör då tecken på detta hittats i utvecklarversioner av IOS. Tecknen pekar på att Ipad Mini 5 kommer lanseras tidigt under våren, sannolikt under eller kring företagets mars-event.

Källa: Onleaks, Macrumors

Kommentarer
5 svar

MacRent söker en servicetekniker som vill arbeta i ett väletablerat och driftigt bolag.

Netflix har lagt till en funktion som kommer göra livet som småbarnsförälder betydligt enklare.

Med anledning av de läckta bilderna på iPhone 12 har Parker Ortolani skapat konceptbilder på hur det kan komma att se ut med widgets på iOS.

Bilder som sägs visa den uppdaterade designen på iPhone 12 skvallrar om mindre flärp, kamerahumpen och widgetar på hemskärmen.

MacRent som erbjuder leasing och uthyrning av Apple-produkter har nu blivit större och etablerar sig i Skåne.

Tim Cook gick igår ut med en tweet och berättade vad det gör för att hjälpa till under epidemin av Convid-19.