Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google planerar billigare mobil

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

I en tid där premiumtelefonerna har gått upp ordentligt i pris blir den så kallade mellanklassen av mobiler mer intressant, både för konsumenter och för tillverkare. För Apples del gick det senaste kvartalets Iphone-försäljning sämre än väntat, och den bäst säljande modellen var inte flaggskeppet Iphone XS utan den billigare Iphone XR.

Google uppges nu vilja slå mynt av läger på mobilmarknaden. Enligt en rapport från Nikkei förbereder sökjätten nämligen en billigare medlem av mobilfamiljen Pixel. Målet ska vara att bättre konkurrera mot Apple. Priset blir därför på ungefär samma nivå som Iphone XR, som i Sverige kostar från 9 495.

Det skulle alltså isåfall vara fråga om en mobil i den övre mellanklassen, och inget som prismässigt kan matcha kinesiska telefoner som Xiaomi Mi Mix 3, Honor View 20 eller Oneplus 6T. Google kan dock väntas locka många bland annat tack vare en bra kameraupplevelse, där en stor del av fördelarna ligger i Googles mjukvara.

Nedbantad Pixel

För att hålla kostnaden nere kan Google väntas använda plast som huvudsakligt material. Enligt rykten får mobilen också mindre minne än de lyxigare flaggskeppen; endast 32 gigabyte lagring och 4 gigabyte primärminne. Bildskärmen blir LCD snarare än OLED, och med en upplösning på 2 220 x 1 080 pixel. Storleken på skärmen blir enligt uppgift 5,56 tum. Som processor kan Snapdragon 670 användas snarare än prestandakretsen Snapdragon 845.

Det är okänt när Google känner sig redo att presentera den nya mobilen, men en möjlighet är utvecklarkonferensen Google I/O som börjar 7 maj.

Läs mer:

Källa: Nikkei

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.