Google erkänner: Android Things handlar bara om skärmar och högtalare

Google erkänner att plattformen som skulle koppla ihop allehanda smarta saker faktiskt bara handlar om smarta skärmar och högtalare, och skiftar fokus till detta.

När Google presenterade plattformen Android Things framhölls den som just det namnet antyder, en plattform för alla prylar som är smarta och kan tänkas kopplas ihop. Så har det inte riktigt blivit och Android Things har primärt använts i smarta skärmar, lustigt nog med undantag för Googles egna Home Hub, samt smarta högtalare.

Google har insett detta och går nu själva ut med att Android Things nu också kommer fokuseras på skärmar och högtalare. De kommer därför inte längre erbjuda stöd för enklare kretsar som används i enklare typer av prylar som inte är skärmar och högtalare. De företag som vill koppla ihop diverse prylar med Googles ekosystem ska istället använda sig av Google Assistant Connect, gränssnitt för kommunikation som låter prylarna kommunicera med Google Assistent utan att en Android-plattform behöver vara inblandad över huvud taget.

Under CES visade Google upp hur tekniken kunde användas bland annat genom att en enkel e-boksläsare utrustades med en knapp som kunde aktivera Google Assistent-rutiner. Det återstår att se vad detta innebär för framtiden för Android Things. Företag som Lenovo och JBL har smarta skärmar som använder plattformen på marknaden, men när Google själva inte använder den och arbetar på det framtida operativsystemet Fuchsia OS blir Android Things kanske inte det nav i Googles smarta ekosystem det en gång var tänkt som.

Under MWC-mässan som smygstartas nästa helg får vi helt enkelt se hur många Android Things-produkter visas upp. 99 är på plats och testar på allt vi lyckas snubbla på.

Källa: Android Developers Blog

Kommentarer
3 svar

Är det bara portar vi vill ha när vi tvingas att köpa oss en dongel eller borde den tillföra något mer? Vi tar en titt på en av alla som försöker sticka ut på marknaden.

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.