Google erkänner: Android Things handlar bara om skärmar och högtalare

Google erkänner att plattformen som skulle koppla ihop allehanda smarta saker faktiskt bara handlar om smarta skärmar och högtalare, och skiftar fokus till detta.

När Google presenterade plattformen Android Things framhölls den som just det namnet antyder, en plattform för alla prylar som är smarta och kan tänkas kopplas ihop. Så har det inte riktigt blivit och Android Things har primärt använts i smarta skärmar, lustigt nog med undantag för Googles egna Home Hub, samt smarta högtalare.

Google har insett detta och går nu själva ut med att Android Things nu också kommer fokuseras på skärmar och högtalare. De kommer därför inte längre erbjuda stöd för enklare kretsar som används i enklare typer av prylar som inte är skärmar och högtalare. De företag som vill koppla ihop diverse prylar med Googles ekosystem ska istället använda sig av Google Assistant Connect, gränssnitt för kommunikation som låter prylarna kommunicera med Google Assistent utan att en Android-plattform behöver vara inblandad över huvud taget.

Under CES visade Google upp hur tekniken kunde användas bland annat genom att en enkel e-boksläsare utrustades med en knapp som kunde aktivera Google Assistent-rutiner. Det återstår att se vad detta innebär för framtiden för Android Things. Företag som Lenovo och JBL har smarta skärmar som använder plattformen på marknaden, men när Google själva inte använder den och arbetar på det framtida operativsystemet Fuchsia OS blir Android Things kanske inte det nav i Googles smarta ekosystem det en gång var tänkt som.

Under MWC-mässan som smygstartas nästa helg får vi helt enkelt se hur många Android Things-produkter visas upp. 99 är på plats och testar på allt vi lyckas snubbla på.

Källa: Android Developers Blog

Kommentarer
3 svar
Clean my mac!

Att stå vid grillen en varm sommarkväll och grilla en fin bit kött och lite somriga primörer är svårslaget, men ibland förstörs allt när maten väl ska avnjutas då det har grillats för länge. Detta vill gänget på Meater råda bot på så de har lanserat en termometer som assisterar dig hela vägen fram till en perfekt köttbit

Via YouTube-giganten Marques Brownlee får vi reda på hur nästa iPhone kommer att se ut. Eller snarare så får vi reda på att det vi tidigare sett varit sant.

Creative fortsätter lansera prisvärda högtalare och deras senaste tillskott kan du utan problem ta med dig till stranden eller ta ett dopp med i poolen.

Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!