Galaxy Watch Active fastnar på bild

Samsungs nya sportiga variant av Galaxy Watch har återigen dykt upp på bild, med det nya gränssnittet One UI.

En vecka återstår innan Samsung drar igång lanseringseventet Unpacked, vilket lär fokusera på den nya flaggskeppsmobilen Galaxy S10. Men det ryktas också om en vikbar telefon, och en ny variant av den smarta klockan Galaxy Watch.

Tidigare i månaden dök det upp en bild på en sportmodell av Galaxy Watch, där Samsung enligt uppgift kommer att ta bort den roterande ringen runt urtavlan. Nu har Sammobile publicerat ny information om den kommande klockan, inklusive bilder som visar ett uppdaterat gränssnitt. Namnet på klockan blir enligt dem Galaxy Watch Active.

Som tidigare uppgivits kommer alltså den roterande ringen runt klockan att försvinna, vilket lär göra hela enheten något mindre och nätt. Även tryckskärmen blir mindre, med en upplösning på 360 x 360 pixel fördelad på en 1,1 tum-skärm. Hur smidigt det blir att styra klockan utan ringen, och med en mindre skärm än föregångaren Gear Sport är något vi helt enkelt får se.

Galaxy Watch Active kommer att vara vattentät ned till 50 meter, vilket inte förvånar med tanke på att fokus verkligen verkar ligga på träning, hälsa och rörelse. Enligt Sammobile blir Active däremot lite tjockare än Gear Sport, 13 millimeter jämfört med föregångarens 11,6 millimeter.

One UI överallt

Samsungs nya formspråk för gränssnitt kallas One UI, och väntas dyka upp inte bara i kommande telefonen Galaxy S10 utan även i den nya generationen smarta klockor från bolaget. Om vi ska tro bilderna som läckt kommer det dock inte handla om revolutionerande förändringar, åtminstone inte på klockan.

Bilderna visar flera nya urtavlor, varav ett antal fokuserar tydligt på hälsodata och träningsfunktioner. Appen Samsung Health blir därför en nyckelspelare, och verkar ha fått en ansiktslyftning.

Bilderna avslöjar också nya hälsofunktioner som att Galaxy Watch Active verkar kunna övervaka en användares hjärtrytm och varna om något inte verkar normalt. Det här är en funktion om konkurrenten Apple Watch fått mycket uppmärksamhet kring. Active-klockan ser också ut att bli bättre på att automatiskt upptäcka om träning pågår.

Smarta klockor tycks verkligen ha börjat hitta sin nish som avancerade träningsarmband, och Galaxy Watch Active ser ut att bli en rejält kliv framåt för Samsung satsning på segmentet. 20 februari är det alltså dags för Unpacked, och fortfarande finns möjlighet att kolla på eventet tillsammans med de andra glada nördarna här på 99!

Läs mer om Samsung:

99 och Samsung bjuder in till Unpacked – kom och umgås

Allt om Galaxy S10

Här samlas allt vi skrivit om det kommande superflaggskeppet Galaxy S10.

Önskelista till Samsung för 2019

Andreas Eklöv har skrivit en diger önskelista över vad han vill se Samsung hitta på under 2019. Bland annat bättre mjukvara och en storsatsning på Dex.

Samsung One UI

Samsung presenterar sitt nya gränssnitt, One UI.

Källa: Sammobile | 9to5 Google

Kommentarer
1 svar

LIFX har länge funnits på smarta hemmets marknad och har släppt produkter som inte bara ansetts som en av de bästa men också en av de mest mångsidiga. Vi försöker ta reda på om de är värda sitt respektabla rykte.

Med nya iMac lanserade Apple ett nytt Magic Keyboard med Touch ID och nu går det att köpa löst.

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.