Apple sägs hålla event 25 mars

Enligt en rapport planerar Apple att bjuda in till årets första lanseringsevent den 25 mars. Men vi ska inte förvänta oss någon hårdvara – istället är det tjänster som får fokus.

Ser du fram emot årets första Apple-event? Då har du troligen inte allt för länge kvar att vänta. Enligt källor som pratat med Buzzfeed News planerar Apple att bjuda in till årets första lanseringsevent den 25 mars. Eventet ska hållas i Steve Jobs Theatre vid Apple Park i Cupertino.

Men källorna säger också att det inte är troligt att vi får se någon ny hårdvara vid eventet som istället ska fokusera på tjänster – en av Apple viktigaste affärsområden framåt.

Kanske bara nyheter

Det är inte ens säkert att tjänsten i fråga är den omtalade tjänsten för strömmande filmer och tv-serier, utan istället kan eventets huvudattraktion vara en tjänst för att prenumerera på nyheter via Apples app News (finns inte i Sverige än).

Just om nyhets-tjänsten har Wall Street Journal skrivit nyligen, enligt tidningen vill Apple ha 50 procent av intäkterna från prenumerationstjänsten som uppges kosta 10 dollar i månaden. Resterande del ska fördelas mellan de publikationer som deltar. Enligt tidningen pågår fortfarande förhandlingar kring tjänsten.

Enligt ett gäng rykten har Apple däremot ny hårdvara på gång till oss vare sig vi får se dem vid det här eventet eller inte. Det pratas om att Airpower äntligen ska lanseras, att Ipad Mini får en nystart tillsammans med Ipod Touch och kanske får Iphone SE-fansen också en uppdaterad modell i år.

Källa: Buzzfeed | Wall Street Journal

Läs mer

Här kan du läsa mer om vad vi önskar oss från Apple under 2019:
Önskelista till Apple inför 2019

Nya IOS-enheter på gång – Ipad, Ipad Mini och Ipod Touch

Produktbeteckningar i betaversionen av IOS 12.2 pekar mot att nya modeller av både Ipad och iPod Touch är på gång, och Apple har registrerat flera nya produktnummer hos EEC.

Ipad och Ipad Mini får uppdatering i vår

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Airpods 2 kan bli mindre hala

Rykten om Airpods 2 har pågått ett tag, och nu senast är det Digitimes som gör gällande att lurarna kommer under första halvan av 2019. Förmodligen blir det inte alltför stora förändringar vad gäller designen, men det har talats om stöd för "Hej Siri" och funktioner för hälsa och träning samt trådlös laddning.

Clean my mac!

Att stå vid grillen en varm sommarkväll och grilla en fin bit kött och lite somriga primörer är svårslaget, men ibland förstörs allt när maten väl ska avnjutas då det har grillats för länge. Detta vill gänget på Meater råda bot på så de har lanserat en termometer som assisterar dig hela vägen fram till en perfekt köttbit

Via YouTube-giganten Marques Brownlee får vi reda på hur nästa iPhone kommer att se ut. Eller snarare så får vi reda på att det vi tidigare sett varit sant.

Creative fortsätter lansera prisvärda högtalare och deras senaste tillskott kan du utan problem ta med dig till stranden eller ta ett dopp med i poolen.

Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!