Walkie-talkie i Apple Watch: så slipper du hålla inne knappen

Visste du att du kan ändra hur Walkie-talkien i din Apple Watch fungerar? Istället för att behöva hålla inne knappen "Tala" kan du trycka en gång, prata på och sedan trycka igen när du känner dig färdig. Vi visar hur.

Walkie-talkie är en kul metod för att kommunicera med dina vänner (som också har Apple Watch) som kom med Watch OS 5. Appen ger dig möjlighet att prata med vänner på det "gamla hederliga" Walkie-talkie-sättet där du håller inne en knapp medan du pratar och gärna avslutar med "kom". Egentligen är det Facetime som används, när du först trycker på "Tala" rings ett Facetime-samtal till din kontakt och det hålls sedan igång så länge ni aktivt pratar med varandra.

Det krävs för att använda Walkie-talkie

Både du och din vän behöver ha en Apple Watch Series 1 eller senare med Watch OS 5 för att använda Walkie-talkie. Båda behöver även ställa in Facetime-appen på sin Iphone och kunna ringa och ta emot Facetime-ljudsamtal.

Om du av någon anledning finner det jobbigt att behöva hålla inne knappen, finns det hjälp att få i inställningarna i Apple Watch-appen i din telefon. Det går att ändra så du bara behöver trycka en gång i början av ditt röstmeddelande och en gång för att avsluta eller lämna över till motparten.

Gör så här

  1. Öppna Apple Watch-appen i din Iphone

  2. Gå till Allmänt

  3. Gå till Hjälpmedel

  4. Under rubriken Walkie-talkie aktivera "Tryck för att prata"

Läs mer

Apple Watch Series 4 är lika stilig som praktisk

Årets Apple Watch är en viktig produkt för Apple och en milstolpe i klockans historia. Ida Blix skrollar haptiskt, fyller ringar och använder Siri med större nöje än tidigare. Här kommer 99:s test av klockan med stort K.

7 tillfällen du har nytta av mobiluppkopplingen i Apple Watch

[...] jag bjuder på en lista med ett antal tillfällen där jag haft nytta av mobiluppkopplingen. Det är inte så att du kan köpa klockan och sedan helt strunta i att ha en mobil, men tillsammans utgör din Iphone och klockan en riktigt flexibel grund i ditt digitala vardagsliv. Att klockan har LTE-uppkoppling ger dig nya valmöjligheter.

Kommentarer
2 svar

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE