fredagsvideo

Så svårt är det att bygga en bas på Mars

På fredagar vill vi gärna liva upp lite genom att tipsa om bra och lärorika videor från nätet. Här kommer en som handlar om Mars.

På 99 gillar vi som bekant teknik, och hur den kan användas för att ge människan en skjuts framåt vad gäller bekvämlighet och möjligheter. Ett av de stora eldproven för tekniken är hur den kan hjälpa oss att komma ut i rymden, och nästa steg är förmodligen att åka till Mars.

Youtube-pedagogerna Kurzgesagt har nu satt ihop en härligt video som går igenom de många utmaningar som måste övervinnas för att bygga en permanent bas på Mars. I korthet kan vi avslöja att det blir väldigt svårt, dyrt och omständigt.

Med detta vill vi önska alla som besöker 99 en otroligt trevlig helg. Vi ses redan imorgon när det är dags för veckans poddavsnitt, och sen nästa vecka!

Kommentarer
19 svar

När Apple visade upp sina nya iPhone-modeller så trodde många att det skulle komma en "One more thing" i form av en konkurrent till trackern Tile, men så blev det inte.

Igår släpptes watchOS 6 och iOS 13 och de två uppdateringarna bjöd på en rad nya funktioner.

Bredvid iOS 13 till iPhone uppdateras även Apple Watch med watchOS 6 till de flesta modeller.

Väntan är över och nu kan vi äntligen ta del av alla nyheter i iOS 13 och nedan tar vi en titt på våra absoluta favoriter.

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.

En av de största nyheterna i Apples kommande flaggskepp iPhone 11 är att telefonerna äntligen får ett nattläge.