fredagsvideo

Så svårt är det att bygga en bas på Mars

På fredagar vill vi gärna liva upp lite genom att tipsa om bra och lärorika videor från nätet. Här kommer en som handlar om Mars.

På 99 gillar vi som bekant teknik, och hur den kan användas för att ge människan en skjuts framåt vad gäller bekvämlighet och möjligheter. Ett av de stora eldproven för tekniken är hur den kan hjälpa oss att komma ut i rymden, och nästa steg är förmodligen att åka till Mars.

Youtube-pedagogerna Kurzgesagt har nu satt ihop en härligt video som går igenom de många utmaningar som måste övervinnas för att bygga en permanent bas på Mars. I korthet kan vi avslöja att det blir väldigt svårt, dyrt och omständigt.

Med detta vill vi önska alla som besöker 99 en otroligt trevlig helg. Vi ses redan imorgon när det är dags för veckans poddavsnitt, och sen nästa vecka!

Kommentarer
19 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!