LG G8 Thinq får Face Id-liknande kamerateknik

Under MWC-mässan i Barcelona ska LG avtäcka telefonen G8 Thinq, som uppges använda ny kamerateknik för ansiktsavläsning liknande Apples Face ID.

Trots att en hel del företag har anammat telefoner där skärmen täcker nästan hela telefonens framsida är det ingen som tagit efter Apples säkerhetslösning Face ID. De flesta Android-tillverkarna använder sig av vanlig tvådimensionell ansiktsavläsning, ögonavläsning eller en kombination av de två. Men LG tänker nu bli först med att erbjuda ett potent alternativ till Face ID för Android-marknaden.

På LG:s officiella nyhetskanal har företaget presenterat att telefonen G8 Thinq ska presenteras under årets Mobile World Congress i Barcelona. Till skillnad från andra telefontillverkare, där vi får läsa om tekniken i läckor innan telefonen presenteras, har LG faktiskt gått ut med information om teknik som ska användas i G8 Thinq. En sådan teknik är en främre 3D-kamera som bygger på så kallad time-of-flight (ToF), där en kamera och infraröda strålar används för att läsa av användarens ansikte.

Lösningen bygger på teknik från företaget Infineon vars senaste krets Real 3 samt teknik från företaget PMD Technologies vars mjukvara kan läsa av mönster av datapunkter i en 3D-avläsning. Det ska ge säker avläsning av användarens ansikte, och ToF-tekniken ska enligt LG inte belasta systemkretsen lika mycket vilket gör den mer batterivänlig.

ToF-tekniken ska också vara mindre känslig för besvärlig belysning, vilket inte bara ska vara till nytta för ansiktsavläsning utan även tillämpningar som förstärkt verklighet (AR). ToF har använts av andra företag, som exempelvis Honor i deras senaste telefon View 20, men där används tekniken bara för den bakre kameran. Även där ger den fördelar för förstärkt verklighet och djupavläsningar.

LG G8 Thinq ska alltså visas upp under MWC 2019 där 99-redaktionen kommer vara på plats. Förhoppningsvis får vi möjlighet att titta närmare på telefonen och se hur bra ansiktsavläsningen ser ut att fungera i praktiken.

Källa: LG Newsroom

Kommentarer
3 svar
Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!

När allt hopp och kanske all lust försvunnit så kom till slut Aqaras hub till Sverige. NetonNet ska nu ha fått in den medan flera andra butiker fortfarande säger vänta på ett leverans datum för huben med EUkontakt.

Apple meddelade i veckan alla tillverkare som är med i Apples MFi-program (Made For iPod, iPhone, iPad och AirPlay audio) att de nu utökar MFi-programmet med fler adaptrar.

IKEA och Sonos har slagit sina kloka huvuden ihop och skapat en helt ny serie med produkter som kallas SYMFONISK. De första två produkterna som vi i detta nu håller på att testa är deras lampa och bokhylle-högtalare

Clean my mac!