Samsung tar patent på selfiekamera i S Pen

Glöm flärpar och skärmhål - ett patent skvallrar om att Samsung funderar på att placera selfie-kameran inuti S Pen-tillbehöret.

Om det är något som särskiljer Samsung från konkurrensen idag är det sannolikt Galaxy Note-serien med dess penna S Pen. Pennan används till att rita på skärmen, göra anteckningar och styra presentationer, med mera. Men om ett av Samsungs patent faktiskt kommer till användning kan S Pen även komma att axla rollen som selfie-kamera.

Patentet i fråga visar upp hur en kamera med optisk zoom-förmåga skulle monteras inuti pennan, med kameraöppningen mot pennans övre del. Bilder kan kunna fångas med hjälp av en knapp på pennans sida, och skulle alltså inte kräva interaktion med skärmen på telefonen.

Den senaste tiden har det dykt upp ett antal olika lösningar på "problemet" med var selfie-kameran och tillhörande sensorer ska hysas. Det finns flärpar, kamerahål, slider-funktioner där kameran befinner sig i en separat del bakom skärmen, med flera. Att hysa kameran i pennan skulle låta Samsung slippa selfiekameran helt och hållet i en framtida Note-enhet.

Det är mer regel än undantag att företag tar patent på tekniker de utforskar men aldrig gör något av i kommersiella produkter, så vi ska nog inte dra allt för stora växlar på det här patentet. Men om det skulle leta sig in i Note-familjen skulle det definitivt vara en unik lösning på problemet.

Källa: USPTO

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!

Idag släppte Apple en ny beta till utvecklare och det är beta nummer fyra till iOS 13. I uppdateringen bjuds det på en rad förbättringar till funktionen 3D Touch.

Att stå vid grillen en varm sommarkväll och grilla en fin bit kött och lite somriga primörer är svårslaget, men ibland förstörs allt när maten väl ska avnjutas då det har grillats för länge. Detta vill gänget på Meater råda bot på så de har lanserat en termometer som assisterar dig hela vägen fram till en perfekt köttbit

Via YouTube-giganten Marques Brownlee får vi reda på hur nästa iPhone kommer att se ut. Eller snarare så får vi reda på att det vi tidigare sett varit sant.

Clean my mac!