Samsung planerar Galaxy Watch utan roterbar ring

Om rykten stämmer kanske den kommande sportvarianten av Galaxy Watch offrar en av de mest kännetecknande egenskaperna med Samsungs smarta klockor.

I och med Galaxy Watch döpte Samsung om vad vi tidigare trodde skulle heta Gear S4, och det är logiskt nog samma behandling den aktivitetsorienterade Gear Sport-familjen nu väntas få. Ett nytt rykte om den kommande sportklockan Galaxy Sport påstår dock att den ska frångå signaturen för Samsungs klockor: nämligen att man kan rotera ringen runt urtavlan.

Det är den mobilfokuserade webbsidan 91mobiles som säger sig fått tag på en bild på Galaxy Sport, vilket fortfarande är ett gissat produktnamn som kan komma att ändras när klockan presenteras. Enligt sidan ska Galaxy Sport inte använda sig av en roterbar ram runt urtavlan för navigering av systemet, vilket är en egenskap som produktfamiljen hyllats allra mest för.

Källan anger inte hur klockans gränssnitt skulle kontrolleras och navigeras utan den roterande ramen, men gissningsvis skulle gränssnittet i Samsungs Tizen-mjukvara anpassas för att tillåta navigering på skärmen istället om ryktet visar sig stämma. Galaxy Sport ska, om bilden stämmer, erbjuda en mer kompakt form där klockan är byggd i borstad metall med ett silikonband. Det återstår att se om den likt Galaxy Watch offrar MST-tekniken i Samsung Pay för batteritid.

Galaxy Sport har redan godkänts av amerikanska etermedia-myndigheten FCC och det är därför troligt att den kommer avtäckas under Samsungs Galaxy Unpacked-event den 20 februari.

Kolla på Unpacked-eventet tillsammans med oss:

Källa: 91mobiles

Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

FAA, motsvarigheten till Luftfartsverket har valt att ge återkallade MacBook Pro-modeller flygförbud.

Clean my mac!