fredagsvideo

Så funkar maskininlärning

Allt mer av vår vardags styrs av smarta algoritmer eller så kallade botar. Youtube-skaparen CGP Grey berättar hur det fungerar.

Varje fredag tipsar 99-redaktionen om en underhållande, lärorik och intressant video från det stora världsomspännande nätet, för att förgylla fredagskvällen och göra oss alla redo för helg.

Den här veckan tipsar vi om internetprofilen CGP Grey, som gav upp sitt läraryrke för att göra Youtube-videor på heltid. Grey slog igenom med sin video om vad som är England, vad som är Storbritannien, vad som är Förenade Kungadömet och vad som är annat. Men många videor handlar också om teknik, och just den vi tipsar om idag handlar om smarta algoritmer och maskininlärning. Botarna är överallt dessa dagar, men hur funkar de egentligen?

Missa heller inte fotnoten, som är en helt egen video:

Trevlig helg, alla på 99!

Apple passade på att i samband med att Google höll låda idag lansera ett par nya hörlurar som bjuder på en rad efterlängtade funktioner.

Den vanligtvis välinformerade Ming-Chi Kuo meddelar att iPhone SE 2 kommer dyka upp inom en snar framtid.

Har ni sett barnen dansa till en låt som spelas upp via mobilen och vill fånga det på film så har det varit omöjligt då musiken alltid stoppas när videoinspelning startar, men nu är det ändring på det.

En av funktionerna i macOS Catalina är att utvecklare nu enklare kan porta sina iPad-appar till Catalina och nu är Twitter här.

Det finns en sak som har legat högt upp på vår önskelista väldigt länge och nu har Apple äntligen lyssnat.

Apples egna streamingtjänst börjar närma sig med stormsteg och den 1 november är det dags. Idag släppte Apple en ny trailer för deras kommande TV-serie "Truth Be Told".