fredagsvideo

Så funkar maskininlärning

Allt mer av vår vardags styrs av smarta algoritmer eller så kallade botar. Youtube-skaparen CGP Grey berättar hur det fungerar.

Varje fredag tipsar 99-redaktionen om en underhållande, lärorik och intressant video från det stora världsomspännande nätet, för att förgylla fredagskvällen och göra oss alla redo för helg.

Den här veckan tipsar vi om internetprofilen CGP Grey, som gav upp sitt läraryrke för att göra Youtube-videor på heltid. Grey slog igenom med sin video om vad som är England, vad som är Storbritannien, vad som är Förenade Kungadömet och vad som är annat. Men många videor handlar också om teknik, och just den vi tipsar om idag handlar om smarta algoritmer och maskininlärning. Botarna är överallt dessa dagar, men hur funkar de egentligen?

Missa heller inte fotnoten, som är en helt egen video:

Trevlig helg, alla på 99!

Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

FAA, motsvarigheten till Luftfartsverket har valt att ge återkallade MacBook Pro-modeller flygförbud.

Clean my mac!