Samsung tjänade mindre, men tror på Galaxy S10

Samsungs omsättning minskade rejält under förra kvartalet jämfört med föregående år, främst på grund av låg efterfrågan på mobiltelefoner och minnen. Men Samsung tror på succé för kommande telefonen Galaxy S10.

Även Samsung Electronics har nu presenterat sina siffror för förra kvartalet, och resultatet blev i stort sett enligt den prognos som bolaget gav tidigare i januari. Omsättningen blev 59,27 biljoner won eller cirka 481 miljarder kronor. Det är en minskning med 10 procent jämfört med samma period året innan.

Enligt Samsung var det framförallt den lägre efterfrågan på minneskretsar som påverkade resultatet, samt sämre försäljning av mobiltelefoner och ökad konkurrens bland tillverkning av bildskärmar.

För hela 2018 sammantaget blev det dock ännu ett rekordår för Samsung med en omsättning på totalt 234,77 biljoner won eller runt 1,9 biljoner kronor. Framåt hoppas Samsung framförallt på succé för sin flaggskeppsprodukt Galaxy S10, som explicit nämns i pressmeddelandet. Vikbara telefoner och enheter med 5G-kapacitet ska också ge tillväxt på en trött mobilmarknad, tror bolaget.

Läs mer:

Om du skulle bli utsedd till Samsungs högsta chef och få bestämma företagets strategi de närmaste åren – vad gör du för åtgärder? Satsar du på vikbara mobiler, eller har du andra planer?

Källa: Samsung

Kommentarer
6 svar
Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

FAA, motsvarigheten till Luftfartsverket har valt att ge återkallade MacBook Pro-modeller flygförbud.

Clean my mac!