Samsung har köpt företag bakom teknik för flera mobilkameror

Det påstådda köpet ska ge Samsung teknik som förbättrar fotografi med flera kameror i samverkan, något som kan behövas i hård konkurrens bland mobilkameror.

Med några få undantag har trenden i telefonbranschen varit att produkterna ska utrustas med flera kameror. Allt från två till fem kameror verkar vara aktuellt för 2019, och Samsung är ett av företagen som hoppat på tåget. Det framkommer nu att Samsung köpt det Israeliska företaget Corephotonics som utvecklar teknik för just bättre fotografi med många kameror.

Corephotonics har tidigare utvecklat teknik som utnyttjar dubbla kameror för att förbättra bildkvaliteten vid vanligt fotograferande. Corephotonics stämde även Apple då de påstods plagierat tekniken i Iphone-familjen.

Corephotonics är inte främmande för att låna ut sin expertis till mobiltillverkare, kinesiska Oppo har exempelvis använt deras expertis för att förbättra zoom-kapaciteten i företagets senaste telefoner. Köpet av Corephotonics lär inte påverka redan existerande avtal, men framtida samarbeten lär vara mindre sannolika efter uppköpet.

Den här sortens satsningar på att förbättra kameradelen av företagets telefoner förefaller ganska logiskt då Samsung inte längre är den naturliga klassledaren i Android-lägret som de en gång varit. Kinesiska företag som Huawei har på senare tid tagit över stafettpinnen för en del av telefonen som är viktig för telefonköpare.

Då köpet ska ha genomförts relativt nyligen kommer tekniken sannolikt inte hinna införas till Galaxy S10-familjen som presenteras den 20 februari. Som tidigast kan den användas i Galaxy Note 10-familjen, eller den vikbara telefonen, som lanseras senare under året.

Källa: Calcalist | Globes

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.

En av de största nyheterna i Apples kommande flaggskepp iPhone 11 är att telefonerna äntligen får ett nattläge.

I denna veckas avsnitt hoppar Marcus och Peter på ett flyg ned till Berlin för att stryka något från sin bucket list.

I sin tredje upplaga blir hjälmersättaren Hövding uppkopplad till din iPhone.

Klockan 14.00 kan du börja beställa iPhone 11 och iPhone 11 Pro från Apple, operatörer och övriga återförsäljare. Om du använder nedanstående länkar får vi på 99mac en slant som går vidare till verksamheten.

Vi har under en längre tid kunnat avnjuta ett mörkt tema i Slack på våra iPhones men till macOS har temat lyst med sin frånvaro.