Nya IOS-enheter på gång – Ipad, Ipad Mini och Ipod Touch

Produktbeteckningar i betaversionen av IOS 12.2 pekar mot att nya modeller av både Ipad och iPod Touch är på gång, och Apple har registrerat flera nya produktnummer hos EEC.

Vi har tidigare skrivit om rykten att Apple förbereder nya versioner av både sin vanliga Ipad, den mindre Ipad Mini och den ännu mindre enheten Ipod Touch. Nu har det dykt upp ännu fler ledtrådar, som gör det väldigt troligt att nya modeller är i antågande.

Dels har Apple registrerat nya produktnummer hos EEC – Eurasian Economic Commission. Detta är något som måste göras för alla produkter som innehåller krypteringsverktyg som ska säljas i Ryssland och angränsande länder. I detta fall gäller det sammanlagt sju nya Ipad-beteckningar som inte motsvarar några befintliga modeller.

Beteckningarna i sig ger inga ledtrådar om storlek, prestanda eller typ men är mest troligt olika konfigurationer av nya Ipad-modeller, exempelvis i olika färger och med eller utan LTE-anslutning. Det har tidigare rapporterats om att åtminstone en av de nya Ipad-modellerna får en något större bildskärm på 10,5 tum – i likhet med förra generationens Ipad Pro.

Flera tidigare rapporter uppger också att det äntligen blivit dags för en ny modell av Ipad Mini att se dagens ljus.

IOS 12-betan avslöjar

Läs mer: Diskutera Ipad i vårt forum Utvecklaren Steven Troughton-Smith har också hittat referenser till de nya Ipad-enheterna i den nyligen släppta betaversionen av operativsystemet IOS 12.2. Där hänvisas till fyra nya modeller, varav två med LTE och två med bara Wifi-anslutning.

Enligt Troughton-Smith är det troligt att detta är de nya Ipad Mini-modellerna. Utifrån informationen har ingen av dessa enheter ansiktsigenkänning med Face ID; något som vi heller inte väntar oss av en ny budget-Ipad.

Intressant nog finns det också en hänvisning till en ny Ipod Touch i IOS 12.2, vilket är något som det också har ryktats om nyligen. Dagens version av Ipod Touch har modellbeteckningen "Ipod 7,1" och denna kallas "Ipod 9,1". Den nya modellen verkar inte heller få Face ID, och lite överraskande inte heller Touch ID.

Kan lanseras i mars

Apple brukar ofta hålla lanseringsevent i mars för lite mindre heta prylar än proffsplattan Ipad Pro och galjonsfiguren Iphone. Än så länge har vi inte hört något konkret om att det blir ett mars-event i år, men det vore onekligen en lämplig tidpunkt att presentera en ny generation lite billigare IOS-produkter.

Läs ikapp om årets IOS-rykten:

Källa: Mysmartprice | Steve Througton-Smith (Twitter)

Kommentarer
15 svar
Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

FAA, motsvarigheten till Luftfartsverket har valt att ge återkallade MacBook Pro-modeller flygförbud.

Clean my mac!