Sonos sägs jobba på egna hörlurar – vill utmana Apple, Bose och Sony

Högtalartillverkaren Sonos vill röra sig utanför hemmet, för enligt nya uppgifter arbetar de på ett par hörlurar. Men konkurrensen är stenhård.

Sonos har gjort sig ett namn genom att tillverka uppkopplade smarta högtalare för hemmet, och har det senaste året satsat stort på att integrera sitt system med andra plattformar så som Amazon Alexa och Apples trådlösa protokoll Airplay 2.

Nästa grej från Sonos är ett par hörlurar, om vi ska tro en ny rapport från Mark Gurman på Bloomberg. Gurman har flera gånger tidigare visat sig ha bra källor, och enligt honom är Sonos-lurarna fortfarande i ett ganska tidigt stadium men kan släppas nästa år.

Sonos själva vill inte kommentera uppgifterna, men i ett nyhetsbrev till aktieägare har Sonos skrivit att hälften av all musiklyssning sker utanför hemmet, och att företaget därför planerar att ta Sonos-upplevelsen utanför hemmets väggar.

Tanken på ett par hörlurar i premium-klassen från Sonos är spontant väldigt lockande. Sonos traditionella fokus ligger på hög ljudkvalitet och snygg design, så även om konkurrensen bland hörlurstillverkare är stenhård skulle de nog kunna nå framgång där. Å andra sidan är det en marknad som redan idag befolkas av potenta spelare som Bose, Sony och Apple/Beats för att bara nämna några.

Gillar du Sonos högtalare, och skulle du vara intresserad av ett par Sonos-hörlurar?

Läs mer:

Källa: Bloomberg

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE