Sonos sägs jobba på egna hörlurar – vill utmana Apple, Bose och Sony

Högtalartillverkaren Sonos vill röra sig utanför hemmet, för enligt nya uppgifter arbetar de på ett par hörlurar. Men konkurrensen är stenhård.

Sonos har gjort sig ett namn genom att tillverka uppkopplade smarta högtalare för hemmet, och har det senaste året satsat stort på att integrera sitt system med andra plattformar så som Amazon Alexa och Apples trådlösa protokoll Airplay 2.

Nästa grej från Sonos är ett par hörlurar, om vi ska tro en ny rapport från Mark Gurman på Bloomberg. Gurman har flera gånger tidigare visat sig ha bra källor, och enligt honom är Sonos-lurarna fortfarande i ett ganska tidigt stadium men kan släppas nästa år.

Sonos själva vill inte kommentera uppgifterna, men i ett nyhetsbrev till aktieägare har Sonos skrivit att hälften av all musiklyssning sker utanför hemmet, och att företaget därför planerar att ta Sonos-upplevelsen utanför hemmets väggar.

Tanken på ett par hörlurar i premium-klassen från Sonos är spontant väldigt lockande. Sonos traditionella fokus ligger på hög ljudkvalitet och snygg design, så även om konkurrensen bland hörlurstillverkare är stenhård skulle de nog kunna nå framgång där. Å andra sidan är det en marknad som redan idag befolkas av potenta spelare som Bose, Sony och Apple/Beats för att bara nämna några.

Gillar du Sonos högtalare, och skulle du vara intresserad av ett par Sonos-hörlurar?

Läs mer:

Källa: Bloomberg

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Två kameror med helt olika användningsområden, den ena är avsedd för barnrummet och den andra för skogen. En kamera överraskar och nu vill vi inte vara utan den.

När iOS 13.4 betan släpptes så fanns det spår i koden om en kommande funktion som Apple kallar CarKey och nu har lite bilder läckt ut.

Har du tråkigt i isoleringstider och behöver något att underhålla dig med? Då kan vi tipsa om att Monument Valley 2 är gratis.

När iPad Pro kom i ny generation förra gången 2018 blev det mer eller mindre en skandal när köpare visade upp hur lätt det är att böja den. Internet fylldes och dessa videos spreds som en löpeld under hashtaggen BendGate.

Folk har börjat få sina nya iPad Pro levererade och en av de lyckliga är YouTube-profilen Mark Dawson.

Vi skulle nog kunna skriva en lång krönika om allt som är fel med HBO Nordics app men idag så har de löst en sak som gör appen lite bättre.