Airpods 2 dyker upp i ny betaversion av IOS

Apple har släppt en betaversion av IOS 12.2, och där hittas bland annat en funktion för att ställa in "Hej Siri" på Airpods. Ytterligare ett tecken på att Airpods 2 är på gång alltså.

Igår släppte Apple den första betaversionen av operativsystemet IOS 12.2 till utvecklare. Som vanligt har internet kastat sig över mjukvaran för att se om de kan hitta tecken och ledtrådar till kommande produkter.

Just den här uppdateringen verkar innehålla relativt många nya funktioner, bland annat stöd för Airplay 2-anslutna tv-apparet i Hem-appen, stöd för Apple News i Kanada, möjlighet för webbsidor att använda ett mörkt läge i Safari, samt att luftkvalitet visas i Apple Kartor. En matig uppdatering alltså när väl den skarpa versionen släpps.

För de som väntar på en uppdatering av de trådlösa hörlurarna Airpods finns också något roligt i IOS 12.2, nämligen en dold inställning för att aktivera röstkommandot "Hej Siri" på ett par Airpods. Dagens modell av lurarna har bara stöd för Siri genom att trycka på en knapp, vilket alltså tyder på att Airpods 2 är på gång. Faktum är att under inledningsvideon till Apples Iphone-event i september förra året användes ett par Airpods-hörlurar med "Hej Siri"-kommandot.

Även större hörlurar på gång

Det har en längre tid ryktats om att Apple också planerar ett par större Siri-kompatibla hörlurar, som täcker öronen. Enligt en rapport från Mark Gurman på Bloomberg planeras dessa att släppas under senare halvan av 2019. Om det stämmer skulle vi kunna få se ett par större Airpods-lurar till exempel på nästa Iphone-event.

Läs mer:

Källa: 9to5mac | Bloomberg

Clean my mac!

En av nyheterna i höst är att Apple kommer ge användare möjlighet att koppla en Xbox One eller PlayStation 4-kontroll till sin iPad, iPhone och Apple TV.

Går du och suktar efter en helt ny BMW så kan det vara värt att veta att de kommer påbörja en prenumerationsliknande tjänst för Apple CarPlay där en avgift ska betalas varje år.

Precis som förra året ser det ut som att Apple har planer på att lansera totalt tre iPhone-modeller i höst. En uppföljare till iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

Clean my mac!

Det har länge ryktats om en ny MacBook Pro med 16-tums skärm och nu påstår sig Economic Daily News ha en källa som vet när den släpps.

Tidigare i år lanserade LG sina första TV-modeller som skulle få stöd för AirPlay 2 och HomeKit och nästa vecka kommer uppdateringen som gör det möjligt börja rullas ut.

Det ryktas nu att Apple är nära att köpa hela Intels division som arbetar med att ta fram chip till telefoner.

Clean my mac!