Airpods 2 dyker upp i ny betaversion av IOS

Apple har släppt en betaversion av IOS 12.2, och där hittas bland annat en funktion för att ställa in "Hej Siri" på Airpods. Ytterligare ett tecken på att Airpods 2 är på gång alltså.

Igår släppte Apple den första betaversionen av operativsystemet IOS 12.2 till utvecklare. Som vanligt har internet kastat sig över mjukvaran för att se om de kan hitta tecken och ledtrådar till kommande produkter.

Just den här uppdateringen verkar innehålla relativt många nya funktioner, bland annat stöd för Airplay 2-anslutna tv-apparet i Hem-appen, stöd för Apple News i Kanada, möjlighet för webbsidor att använda ett mörkt läge i Safari, samt att luftkvalitet visas i Apple Kartor. En matig uppdatering alltså när väl den skarpa versionen släpps.

För de som väntar på en uppdatering av de trådlösa hörlurarna Airpods finns också något roligt i IOS 12.2, nämligen en dold inställning för att aktivera röstkommandot "Hej Siri" på ett par Airpods. Dagens modell av lurarna har bara stöd för Siri genom att trycka på en knapp, vilket alltså tyder på att Airpods 2 är på gång. Faktum är att under inledningsvideon till Apples Iphone-event i september förra året användes ett par Airpods-hörlurar med "Hej Siri"-kommandot.

Även större hörlurar på gång

Det har en längre tid ryktats om att Apple också planerar ett par större Siri-kompatibla hörlurar, som täcker öronen. Enligt en rapport från Mark Gurman på Bloomberg planeras dessa att släppas under senare halvan av 2019. Om det stämmer skulle vi kunna få se ett par större Airpods-lurar till exempel på nästa Iphone-event.

Läs mer:

Källa: 9to5mac | Bloomberg

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.

I dessa tider med hemmakontor och mycket röstsamtal så är det bra att ha en hållare till sin iPad och Twelve South har idag visat upp en från dem.