Airpods 2 dyker upp i ny betaversion av IOS

Apple har släppt en betaversion av IOS 12.2, och där hittas bland annat en funktion för att ställa in "Hej Siri" på Airpods. Ytterligare ett tecken på att Airpods 2 är på gång alltså.

Igår släppte Apple den första betaversionen av operativsystemet IOS 12.2 till utvecklare. Som vanligt har internet kastat sig över mjukvaran för att se om de kan hitta tecken och ledtrådar till kommande produkter.

Just den här uppdateringen verkar innehålla relativt många nya funktioner, bland annat stöd för Airplay 2-anslutna tv-apparet i Hem-appen, stöd för Apple News i Kanada, möjlighet för webbsidor att använda ett mörkt läge i Safari, samt att luftkvalitet visas i Apple Kartor. En matig uppdatering alltså när väl den skarpa versionen släpps.

För de som väntar på en uppdatering av de trådlösa hörlurarna Airpods finns också något roligt i IOS 12.2, nämligen en dold inställning för att aktivera röstkommandot "Hej Siri" på ett par Airpods. Dagens modell av lurarna har bara stöd för Siri genom att trycka på en knapp, vilket alltså tyder på att Airpods 2 är på gång. Faktum är att under inledningsvideon till Apples Iphone-event i september förra året användes ett par Airpods-hörlurar med "Hej Siri"-kommandot.

Även större hörlurar på gång

Det har en längre tid ryktats om att Apple också planerar ett par större Siri-kompatibla hörlurar, som täcker öronen. Enligt en rapport från Mark Gurman på Bloomberg planeras dessa att släppas under senare halvan av 2019. Om det stämmer skulle vi kunna få se ett par större Airpods-lurar till exempel på nästa Iphone-event.

Läs mer:

Källa: 9to5mac | Bloomberg

Tim Cook gick igår ut med en tweet och berättade vad det gör för att hjälpa till under epidemin av Convid-19.

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Abonnemang för 0 kronor månaden? Ja det är galna tider!

Videosamtalsjätten Skype gör det enklare att hålla kontakten med nära och kära och kollegor.