Xiaomi visar telefon med vikbar skärm

Xiaomi visar upp en prototyp-telefon med dubbelt vikbar skärm, och företagets vd är öppen för masstillverkning om kunderna vill det. Mi Dual Flex kan telefonen heta.

Snacket om telefoner med vikbara telefoner fortsätter, och nu har tillverkaren Xiaomi avslöjat att de också arbetar på en sådan. Företaget visar i en video upp en prototyp som används av Xiaomis vd Lin Bin, först som en större surfplatta men efter att ha vikts ihop blir produkten mer som en vanlig mobiltelefon.

Enheten ser ut att vara samma som dök upp på en video alldeles i början av året på Twitter. Då uppgavs det att det handlade om en kommande produkt från Xiaomi, något som nu alltså tycks ha visat sig stämma.

Xiaomi har publicerat videon på det kinesiska sociala nätverket Weibo, och Lin Bin skriver samtidigt att han hoppas detta ska bli "världens första dubbelt vikbara telefon". Det är fortfarande bara en prototyp, men enligt Bin kan Xiaomi masstillverka den om responsen blir positiv. Telefonen kommer isåfall heta Mi Dual Flex ellr Mi Mix Flex, skriver Bin.

Konkurrens om ny teknik

Xiaomis konkurrenter Samsung har redan visat upp vikbar skärmteknologi som de kallar för Infinity Flex, och väntas eventuellt lansera en vikbar telefon tillsammans med flaggskeppen Galaxy S10 nästa månad, 20 februari.

Under CES-mässan häromveckan visades också den vikbara telefonen Flexpai från tillverkaren Royole, men fick inte ett nådigt mottagande av kritiker. Även LG arbetar på vikbara skärmar och har visat upp prototyper. Under lång tid har det också cirkulerat rykten om att Apple jobbar på en vikbar produkt, där LG ska stå för bildskärmen.

Vad tror ni, är vikbara skärmar något att ha eller är det bara en tillfällig teknikfluga i stil med att skrolla med ögonen eller Cash-kortet?

Läs mer:

Källa: Macrumors

Kommentarer
2 svar

Att varenda människa går runt med en kamera i fickan är lika vanligt som att sätta på sig underkläder på morgonen, men hur många har en kamera runt handleden?

För ett par veckor sedan gick det rykten att Apple var intresserade att köpa bolaget Drive.ai och nu visar det sig att ryktena stämde.

Mophie som är kända för sina powerbanks har nu lanserat en helt ny produkt som bolaget kallar Powerstation Hub.

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE