Xiaomi visar telefon med vikbar skärm

Xiaomi visar upp en prototyp-telefon med dubbelt vikbar skärm, och företagets vd är öppen för masstillverkning om kunderna vill det. Mi Dual Flex kan telefonen heta.

Snacket om telefoner med vikbara telefoner fortsätter, och nu har tillverkaren Xiaomi avslöjat att de också arbetar på en sådan. Företaget visar i en video upp en prototyp som används av Xiaomis vd Lin Bin, först som en större surfplatta men efter att ha vikts ihop blir produkten mer som en vanlig mobiltelefon.

Enheten ser ut att vara samma som dök upp på en video alldeles i början av året på Twitter. Då uppgavs det att det handlade om en kommande produkt från Xiaomi, något som nu alltså tycks ha visat sig stämma.

Xiaomi har publicerat videon på det kinesiska sociala nätverket Weibo, och Lin Bin skriver samtidigt att han hoppas detta ska bli "världens första dubbelt vikbara telefon". Det är fortfarande bara en prototyp, men enligt Bin kan Xiaomi masstillverka den om responsen blir positiv. Telefonen kommer isåfall heta Mi Dual Flex ellr Mi Mix Flex, skriver Bin.

Konkurrens om ny teknik

Xiaomis konkurrenter Samsung har redan visat upp vikbar skärmteknologi som de kallar för Infinity Flex, och väntas eventuellt lansera en vikbar telefon tillsammans med flaggskeppen Galaxy S10 nästa månad, 20 februari.

Under CES-mässan häromveckan visades också den vikbara telefonen Flexpai från tillverkaren Royole, men fick inte ett nådigt mottagande av kritiker. Även LG arbetar på vikbara skärmar och har visat upp prototyper. Under lång tid har det också cirkulerat rykten om att Apple jobbar på en vikbar produkt, där LG ska stå för bildskärmen.

Vad tror ni, är vikbara skärmar något att ha eller är det bara en tillfällig teknikfluga i stil med att skrolla med ögonen eller Cash-kortet?

Läs mer:

Källa: Macrumors

Kommentarer
2 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!