Spotify låter dig blockera artister

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Vill du inte lyssna på Herbert Grönemeyer en enda gång till, eller tycker du inte att vare sig Wolfgang Petry, Hoffmann & Hoffmann eller Hubert Kah är något att hänga i julgranen? Snart behöver du inte riskera att få upp dem i Spotifys autogenererade spellistor och förslag.

Den svenska strömmande musiktjänsten har nämligen en ny funktion som låter dig blockera och dölja artister som du inte vill höra. Funktionen har redan börjat rulla ut i IOS-versionen av Spotify och bör dyka upp inom kort även på andra plattformar. Blockerade artister kommer inte att spelas eller dyka upp på spellistor, topplistor eller radiostationer i Spotify. Dock kan låtar som en blockad artist gästmedverkar på spelas upp.

Spotify har tidigare beslutat sig för att inte erbjuda möjligheten att blockera artister, men har nu alltså vänt i frågan. En rimlig gissning är att den senaste tidens uppståndelse kring artisten R. Kelly bidragit, där skivbolaget RCA Records ska ha sparkat Kelly efter att en lång historia av sexuellt våld och övergrepp uppdagats. Istället för att helt ta bort R. Kellys musik lämnar nu Spotify det åt användaren själv att avgöra vilka artister som ska synas.

Skriven av Jakob Nilsson
Clean my mac!

Slack har idag rullat ut en stor uppdatering till macOS och Windows där de helt att fokuserat på optimeringar och gjort programmet mindre resurskrävande.

Apple har idag släppt iOs 12.4 och watchOS 5.3 som ni nu kan uppdatera till och Walkie-Talkie-funktionen till Apple Watch är åter igång.

Vill du få en liten nostalgitripp varje gång du ska ladda din Apple Watch på sängbordet så löser gänget på Elago det.

Clean my mac!

Drömmer du om en iPhone med en uppdateringsfrekvens på 120Hz så får du nog vänta minst ett år om vi vågar tro detta rykte.

Peter har spenderat ovanligt mycket tid i sin källare och Marcus har lagt till en Sonos Sub till sin Beam, och hur bygger man egentligen det bästa Atmos-ljudet?

Marketplace, Videos on Watch, grupper och din profil är några av ikonerna vi har i botten av Facebook-appen men nu går det att slippa dem.

Clean my mac!