Apples läroböcker på svenska senare i år

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

En viktig del av Apples marknadsföring har länge varit företagets egna butiker, där du inte bara kan handla Apple-produkter utan dessutom få support och hjälp. Apple håller dessutom regelbundet kurser och seminarier i butikerna, där besökare kan lära sig att göra mer med prylarna de köpt.

Förra året släppte Apple fyra interaktiva kursböcker via den digitala bokhandeln Apple Books, under samlingsnamnet Alla kan skapa. Nu har de böckerna översatts till fler språk, nämligen tyska, franska, spanska och italienska. Den som väntar på svenska utgåvor ska också få detta under våren enligt Apple.

Cook: "Utbildning en bra utjämnare"

I samband med lanseringen av Alla kan skapa på fler europeiska språk har Apples vd Tim Cook gjort en intervju med den tyska tidningen Bild. Enligt Cook kan initiativet hjälpa unga att skaffa sig digitala färdigheter, något som spås bli allt viktigare i framtiden. Cook säger:

– Människor är inte födda med samma resurser men många är födda med otroliga möjligheter att lära sig och att gå upp och göra otroliga saker i livet. Jag föddes i en mycket lantlig lägre medelklassmiljö. Jag älskade det och det är bra för mig men det som gjorde att jag kan göra andra saker och att vara hos Apple idag är utbildning.

Skolor och Ipad en bra kombination tycker Apple

Apples läroböcker hjälper användare att bli bättre på fotografering, videoredigering, musikskapande och teckning. I serien ingår också en bok anpassad för lärare som ger tips om hur guiderna kan integreras i andra skolämnen som matte och historia. Enligt Tim Cook ska detta vara en hjälp för skolor som köpt in exempelvis Ipad att använda dessa maximalt.

Utbildningssektorn är av tradition ett viktigt område för Apple, men de senaste åren har konkurrensen hårdnat betydligt, bland annat från Google och andra tillverkare av den billiga datorn Chromebook. Förra året släppte Apple bland annat en budget-Ipad med stöd för Apple Pencil som till stora delar var riktad mot skolor. Enligt Cook är affärsintressen dock inte det främsta skälet till Alla kan skapa-initiativet:

– Vi gör det för människor. Om det har en indirekt effekt på vår verksamhet är det bra, men det är helt klart det här är från hjärtat.

Läs mer:

Källa: Apple | Bild

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE