Sonos och Ikeas högtalare kommer i augusti

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Svenska möbelbjässen Ikea och högtalartillverkaren Sonos utannonserade sitt samarbete förra året, vilket ska resultera i en produktserie som kallas Symfonisk.

Det hela är trådlösa högtalare med design av Ikea och full integration med Sonos system. Dessutom utlovas kompatibilitet med Ikeas smarta produkter i Trådfri-serien, och de kommande rullgardinerna. Högtalarna är utformade för att också kunna agera vägghylla.

Än så länge har vi inte fått se något mer än en prototyp, men de båda företagen har nu släppt en video där de meddelar att högtalaren kommer i augusti. Något pris har vi inte ännu, men en rimlig gissning är att Symfonisk kommer ligga lägre i pris än Sonos vanliga högtalare. Sonos har sagt att de hoppas att samarbetet ska introducera Sonos-systemet till "miljontals nya användare".

För Ikeas del är samarbetet ett i raden av ett flertal initiativ för att stärka sin position i det uppkopplade hemmet. Ikea har också dragit igång ett samarbete med Xiaomi, och dessutom släppt en rad egna uppkopplade tillbehör. Även högtalare har Ikea testat i form av Bluetooth-högtalaren Eneby, som faktiskt låter riktigt bra – särskilt med tanke på priset.

Läs mer:

Källa: Variety

Kommentarer
2 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!