Sonos och Ikeas högtalare kommer i augusti

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Svenska möbelbjässen Ikea och högtalartillverkaren Sonos utannonserade sitt samarbete förra året, vilket ska resultera i en produktserie som kallas Symfonisk.

Det hela är trådlösa högtalare med design av Ikea och full integration med Sonos system. Dessutom utlovas kompatibilitet med Ikeas smarta produkter i Trådfri-serien, och de kommande rullgardinerna. Högtalarna är utformade för att också kunna agera vägghylla.

Än så länge har vi inte fått se något mer än en prototyp, men de båda företagen har nu släppt en video där de meddelar att högtalaren kommer i augusti. Något pris har vi inte ännu, men en rimlig gissning är att Symfonisk kommer ligga lägre i pris än Sonos vanliga högtalare. Sonos har sagt att de hoppas att samarbetet ska introducera Sonos-systemet till "miljontals nya användare".

För Ikeas del är samarbetet ett i raden av ett flertal initiativ för att stärka sin position i det uppkopplade hemmet. Ikea har också dragit igång ett samarbete med Xiaomi, och dessutom släppt en rad egna uppkopplade tillbehör. Även högtalare har Ikea testat i form av Bluetooth-högtalaren Eneby, som faktiskt låter riktigt bra – särskilt med tanke på priset.

Läs mer:

Källa: Variety

Kommentarer
2 svar

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.