fredagsvideo

Missa inte Scott Forstall-intervjun om att jobba med Steve Jobs

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

Scott Forstall lämnade Apple 2012 efter många år på företaget – under mycket uppmärksamhet då det inte hör till vanligheterna att en hög chef lämnar så där hastigt. Han var Apples chef för mjukvaror och ansvarade länge för IOS. Numera arbetar han istället med Broadway-produktioner och pratar inte så ofta om sin tid i Cupertino, men det händer.

Nyligen delades ett avsnitt av Philosophy Talk som heter "The Creative Life" på Youtube och där pratar Forstall om hur det var att jobba under Steve Jobs och hur deras relation påverkade kreativiteten. Intervjun gjordes i oktober – men delades i sin helhet först nu.

Bland annat pratar Forstall om Apple TV och hur gränssnittet togs fram. Hela klippet är mycket sevärt.

Glad fredag och trevlig helg!

Clean my mac!

Slack har idag rullat ut en stor uppdatering till macOS och Windows där de helt att fokuserat på optimeringar och gjort programmet mindre resurskrävande.

Apple har idag släppt iOs 12.4 och watchOS 5.3 som ni nu kan uppdatera till och Walkie-Talkie-funktionen till Apple Watch är åter igång.

Vill du få en liten nostalgitripp varje gång du ska ladda din Apple Watch på sängbordet så löser gänget på Elago det.

Clean my mac!

Drömmer du om en iPhone med en uppdateringsfrekvens på 120Hz så får du nog vänta minst ett år om vi vågar tro detta rykte.

Peter har spenderat ovanligt mycket tid i sin källare och Marcus har lagt till en Sonos Sub till sin Beam, och hur bygger man egentligen det bästa Atmos-ljudet?

Marketplace, Videos on Watch, grupper och din profil är några av ikonerna vi har i botten av Facebook-appen men nu går det att slippa dem.

Clean my mac!