Motorola Razr återuppstår med vikbar skärm

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Numera ägs Motorola Mobility av Lenovo och de planerar att släppa en ny version av den på sin tid otroligt populära Motorola Razr, enligt Wall Street Journal som pratat med insatta källor.

Nya Razr verkar få en hel del gemensamt med Samsung Galaxy F, och uppges få en vikbar skärm. Ett patent från maj 2017 beskriver en vikbar design med en flexibel skärm som viker sig inåt. Också prislappen tycks hamna i nivå med Samsungs telefon – Lenovo vill ha minst 1 500 dollar (motsvarande cirka 13 500 kronor) och 200 000 exemplar ska tillverkas.

Trenden just nu tycks tydlig: i en tid då konsumenter byter till ny telefon allt mer sällan blir mobilerna dyrare och behöver något extra för att sticka ut.

Namnet Razr kommer från telefonen Razr V3 som lanserades 2004. Det var en av de första som blev en populärkulturell ikon och status-symbol. Den slanka formfaktorn var anmärkningsvärd då och den blev väldigt populär. Det släpptes också en Razr V3i som var en av de första mobilerna att få inbyggt Itunes.

Telefonens framgångar har lett till flera återupplivningsförsök. 2007 kom Razr2 som inte nådde samma framgångar som den första versionen och 2011 kom Motorola Droid Razr, den klarade sig bra på marknaden, men liknande inte originalet särskilt mycket.

Enligt källorna som WSJ pratat med kommer Lenovo samarbeta med Verizon för att släppa sin nya Razr-telefon i år – kanske redan nästa månad. Det är inte klart om en lansering även utanför USA är aktuell.

Hade du en Razr? Jag hade aldrig någon själv, men minns flera reklamer och den guldfärgade Dolce & Gabbana-versionen som såldes ett tag.

Vad tror du om en ny Razr med vikbar skärm? Berätta gärna i kommentarerna här nedanför.

Källa: Ars Technica | The Wall Street Journal (betalvägg)

Läs mer

Samsungs telefon med vikbar skärm blir jättedyr
Motorola doppar Iphone X i färg

Kommentarer
5 svar

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.

I år firar Urbanista 10 år som bolag. Vi har vant oss att se deras hörlurar och tillbehör överallt. Varesig det är på Ica Maxi eller den nya varuautomaten på Centralen i Stockholm. Vi har testat deras nytillskott Urbanista London True Wireless in-ear.

Xiaomi meddelar idag att de öppnar dörrarna till sin första fysiska Mi Store här i sverige i slutet på augusti.

Ordningen är återställd och semestrarna är över och vi är tillbaka mer taggade än någonsin på lite höstrusk. Eller?

99mac växer och antalet läsare blir allt fler vilket är otroligt roligt och nu behöver vi er hjälp.

Ett nytt batteri som påminner mycket om nuvarande MacBook Air och MacBook Pro har godkänts, och kan mycket väl antyda att vi är nära en MacBook med Apple Silicon.