Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Wear OS heter Googles operativsystem för smarta klockor, men det har knappast tagit världen med storm ännu. Många hoppas på att Google själva ska visa vägen med en egenutvecklad hårdvara i form av en Pixel-klocka.

Nu rapporteras det att Google öppnat plånboken och köpt "teknologi för smarta klockor" för 40 miljoner dollar eller ungefär 360 miljoner kronor. Säljaren är klocktillverkaren Fossil, och som om det inte vore nog plockar Google upp delar av företagets team av utvecklare.

Detaljer om exakt vad det är Google har köpt saknas, men enligt Fossils vice VD Greg McKelvey handlar det om teknologi med "potential att förbättra företagets smarta klockor-plattform". Vad Google planerar att göra med tillgångarna vet vi såklart inte heller, men tanken på en kommande Pixel-klocka kittlar onekligen fantasin. I minsta fall handlar det om kommande förbättringar i Wear OS. Blir 2019 den smarta Android-klockans år?

Källa: Android Police

FCC, motsvarigheten till Post & telestyrelsen håller på med en granskning av iPhone 7 då de misstänker att telefonen har en alldeles för hög strålningsnivå.

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

I USA så har flera personer noterat att Apples bok "Designed by Apple in California" inte längre går att köpa, så frågan är om den kommer att utgå.

Användare runt om i USA kan nu beställa Apple Card och i samband med lanseringen lade Apple upp skötselråd på sin hemsida och dessa har skapat lite reaktioner.

DigiTimes stryker över med markeringspenna vad som redan rapporterats.

USB-C till Lightning kan bli en grej i årets iPhone-modeller.